Contact

Rekenmodule

Klik hier om de rekenmodule te openen.

Informatie

Wetenschappelijk onderzoek

Kinderen die door gastouders worden opgevangen zijn meer ontspannen en hebben meer plezier en zelfvertrouwen.

Dat concludeert Mw. Groeneveld in haar onderzoek, waarop ze op 4 november 2010 promoveerde aan de Universiteit Leiden. (Hele onderzoek zie downloads)

Gastouder Lichtenvoorde

Wanneer uw kind wordt opgevangen door een gastouder in Lichtenvoorde is dat een grote verantwoordelijkheid. Daarom is het erg belangrijk dat de band tussen u, uw kind en de gastouder erg goed is. Wij laten u graag kennismaken met een aantal gastouders waar u vrijblijvend mee kunt praten.

Neem nu contact met ons op

Gastouder Lichtenvoorde

Het is belangrijk dat een gastouder in Lichtenvoorde een vertrouwde relatie met uw kind opbouwt. De vraag is natuurlijk hoe dit gaat lukken. Ten eerste is het voor het kind prettig om te merken dat hij of zij gewaardeerd wordt door de gastouder. Het kind moet voldoende aandacht krijgen en merken dat hij of zij er mag zijn. De gastouder mag best vaak laten weten dat zij het leuk vindt het kind er is. Dit is het begin van het opbouwen van een mooie band. Een gastouder moet bovendien in staat zijn om de momenten te herkennen wanneer het kind meer aandacht nodig heeft of wanneer hij of zij liever alleen is. Het tonen van emoties speelt hierbij een belangrijke rol.

Drie belangrijke aspecten

Dit zijn drie essentiële aspecten voor het opbouwen van een vertrouwde relatie tussen de gastouder en het kind:

  • Zelfvertrouwen
  • Eigenwaarde
  • Vertrouwen in de gastouder

Een vast patroon

Kinderen houden van vaste patronen, zodat ze weten wat er die dag allemaal gaat gebeuren. Het is dan ook prettig voor een kind dat de dag wordt ingedeeld volgens een vast patroon. Een ritueel voor het slapen gaan dat vaak wordt gedaan door de ouder zelf, kan de gastouder ook gaan doen. Zo wordt er een gevoel van veiligheid gecreëerd en voelt het kind zich op zijn gemak. Samen met de ouder worden de regels bepaald en dat geeft de kinderen ook een prettig gevoel. De regels dienen duidelijk te zijn, zodat het kind weet wat er wel of niet mag.

Een professionele gastouder in Lichtenvoorde

Wilt u dat er een professionele gastouder in Lichtenvoorde voor uw kind gaat zorgen? Gastouderbureau Snoesje regelt dit graag voor u. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we al uw wensen.