Gastouder Lichtenvoorde

Wanneer jouw kind wordt opgevangen door een gastouder in Lichtenvoorde is dat een grote verantwoordelijkheid. Daarom is het erg belangrijk dat de band tussen jou, jouw kind en de gastouder erg goed is. Wij laten je graag kennismaken met een aantal gastouders waar je vrijblijvend mee kunt praten.

Neem nu contact met ons op

Gastouder Lichtenvoorde

Het is belangrijk dat een gastouder in Lichtenvoorde een vertrouwde relatie met jouw kind opbouwt. De vraag is natuurlijk hoe dit gaat lukken. Ten eerste is het voor het kind prettig om te merken dat hij of zij gewaardeerd wordt door de gastouder. Het kind moet voldoende aandacht krijgen en merken dat hij of zij er mag zijn. De gastouder mag best vaak laten weten dat zij het leuk vindt dat het kind er is. Dit is het begin van het opbouwen van een mooie band. Een gastouder moet bovendien in staat zijn om de momenten te herkennen wanneer het kind meer aandacht nodig heeft of wanneer hij of zij liever alleen is. Het tonen van emoties speelt hierbij een belangrijke rol.

Drie belangrijke aspecten

Dit zijn drie essentiële aspecten voor het opbouwen van een vertrouwde relatie tussen de gastouder en het kind:

  • Zelfvertrouwen
  • Eigenwaarde
  • Vertrouwen in de gastouder

Een vast patroon

Kinderen houden van vaste patronen, zodat ze weten wat er die dag allemaal gaat gebeuren. Het is dan ook prettig voor een kind dat de dag wordt ingedeeld volgens een vast patroon. Een ritueel voor het slapen gaan dat vaak wordt gedaan door de ouder zelf, kan de gastouder ook gaan doen. Zo wordt er een gevoel van veiligheid gecreëerd en voelt het kind zich op zijn gemak. Samen met de ouder worden de regels bepaald en dat geeft de kinderen ook een prettig gevoel. De regels dienen duidelijk te zijn, zodat het kind weet wat er wel of niet mag.

Een professionele gastouder in Lichtenvoorde

Wil je dat er een professionele gastouder in Lichtenvoorde voor jouw kind gaat zorgen? Gastouderbureau Snoesje regelt dit graag voor je. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we al jouw wensen.