Gastouder Nijverdal

Wanneer u wisselende werktijden en een drukke baan heeft, dan is het een goed idee om voor een gastouder in Nijverdal te kiezen in plaats van voor een grote kinderopvang. Het biedt zowel u als uw kind diverse voordelen, zoals persoonlijke betrokkenheid en een vertrouwd persoon voor uw kind.

Neem nu contact met ons op

Gastouder Nijverdal

Wanneer de gastouder en de ouder elkaar beter leren kennen, zullen er afspraken moeten worden gemaakt over diverse zaken:

  • Voeding
  • Slapen
  • Hygiëne
  • Zindelijkheid
  • Ziekte

Voeding

Wat betreft de voeding van een kind hebben alle ouders verschillende denkwijzen. Wellicht heeft uw kind een allergie en kan hij of zij bepaalde dingen niet eten. Dan moet dat uiteraard worden overleg met de gastouder. Ook bepaalt u als ouders natuurlijk zelf hoe vaak uw kind mag snoepen en kunt u dit bespreken met de gastouder. Concluderend gezien heeft elk kind recht op genoeg voeding en drinken dat verantwoord is.

Slapen

Elk kind heeft thuis zijn of haar eigen ritueel voordat hij of zij naar bed gaat. Vaak leest de ouder nog even een verhaaltje voor en hebben ze samen even een momentje. Het is van belang dat elk kind een eigen bed heeft waar hij of zij zich in thuis voelt. Een goede nachtrust is erg belangrijk voor ieder kind en daarom dienen hier ook goede afspraken over worden gemaakt.

Hygiëne

Het punt hygiëne is erg breed en gaat over allerlei dingen die hygiënisch moeten worden gedaan. Wanneer was het kind zijn handen en vaak worden zijn tanden gepoetst? Hoe vaak moet het bed worden verschoond en hoe vaak is het nodig om de handdoeken te vervangen? Dit zijn een aantal vragen die de ouder in overleg met de gastouder moet bepalen.

Zindelijkheid en ziekte

Wanneer uw kind nog niet zindelijk is zullen er afspraken moeten worden gemaakt over zindelijkheidstraining. Zijn er aanwijzingen dat het kind misschien ziek is? Dan zullen de ouders en de gastouder elkaar hierover op de hoogte brengen. De gastouder geeft geen speciale medische hulp, maar neemt wel de normale verzorgingstaken op zich.

Een gastouder in Nijverdal zoeken

Wilt u meer weten over Gastouderbureau Snoesje en onze werkwijze? Neem dan eens contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak.