Gastouder worden

Werkt u graag met kinderen en bent u in het bezit van relevante diploma’s? Dan is gastouder worden misschien wel bij uitstek geschikt voor u. Als gastouder verzorgt u de opvang van jonge kinderen in de leeftijdsklasse van 0 tot 13 jaar. Een verantwoordelijk beroep dus, waarmee u veel positieve invloed kunt uitoefenen op de ontwikkeling van het kind.

Gastouder worden: de opleiding en eisen

Niet iedereen kan echter zomaar gastouder worden. U dient aan de geldende wet- en regelgeving te voldoen en over de benodigde diploma’s te beschikken. Veel van de gastouders bij Gastouderbureau Snoesje hebben een opleiding SPH of SPW afgerond. Daarnaast bezitten zij diverse aanvullende certificaten, waaronder een Verklaring Omtrent het Gedrag en een KinderEHBO-certificaat.

Een relevante opleiding is echter niet in alle gevallen voldoende. Als gastouderbureau streven wij naar de hoogst mogelijke kwaliteit van kinderopvang en daarom stellen wij diverse additionele eisen aan aspirerende gastouders. Wanneer u zelf een opvanglocatie wilt beginnen, controleren wij bijvoorbeeld of er zowel binnen als buiten voldoende (speel)ruime aanwezig is voor de kinderen.

Ook een rookvrije omgeving en de aanwezigheid van rookmelders zijn voor ons belangrijke criteria. Wanneer u gastouder wilt worden bij Gastouderbureau Snoesje, is het tot slot noodzakelijk om de Nederlandse taal goed te beheersen en op de hoogte te zijn van ons pedagogisch beleidsplan. Op deze manier kunnen wij ouders de kwaliteit van onze gastouderopvang garanderen.

Verdiensten en salaris van een gastouder

Gastouder worden is niet het geheim om snel rijk te worden, maar bij een voldoende aantal kinderen is het goed mogelijk om een prima salaris te verdienen. Onze gastouders bepalen zelf hun gewenste uurtarief, maar doorgaans adviseren wij een uurprijs van rond de 5 euro per kind. Hoe beter uw kwalificaties en de opvanglocatie, hoe hoger dit tarief kan uitvallen.

Wat u uiteindelijk overhoudt van deze verdiensten, hangt onder meer af van de belastingtechnische constructie waar u voor kiest. In sommige gevallen komt u als gastouder in aanmerking voor het ondernemerschap, inclusief alle fiscale voordelen die dit met zich meebrengt. Daarnaast bieden wij als gastouderbureau onze gastouders de keuze uit diverse aantrekkelijke financiële regelingen.

Gastouder worden bij mensen thuis

Het is niet alleen mogelijk uw eigen kinderopvanglocatie te starten, maar ook kunt u gastouder aan huis worden. In dat geval verzorgt u de gastouderopvang in de woning van de ouders. Dit type opvang heeft als voordelen dat de kinderen zich direct thuis voelen, een vertrouwd ritme hebben en dat de ouders de kinderen niet meer naar de opvang hoeven te brengen.

Het gastouderschap invullen kan dus op verschillende manieren. Een ding is zeker: er is tegenwoordig nog altijd een grote behoefte aan enthousiaste en gekwalificeerde gastouders. Wilt u ook gastouder worden? U kunt zich bij ons gastouderbureau inschrijven op onze website of contact opnemen voor meer informatie.