Gastouder worden

De vraag naar gastouders blijft groeien, daarom wij zijn altijd op zoek naar geschikte gastouders die werken vanuit hun eigen huis én gastouders die bij de vraagouders aan huis willen komen.

Werk je graag met kinderen en ben je in het bezit van relevante diploma’s? Dan is gastouder worden misschien wel bij uitstek geschikt voor jou. Als gastouder verzorg je de opvang van jonge kinderen in de leeftijdsklasse van 0 tot 13 jaar. Een verantwoordelijk beroep dus, waarmee je veel positieve invloed kunt uitoefenen op de ontwikkeling van het kind.

Gastouder worden: de opleiding en eisen

Niet iedereen kan echter zomaar gastouder worden. Je dient aan de geldende wet- en regelgeving te voldoen en over de benodigde diploma’s te beschikken. Veel van de gastouders bij Gastouderbureau Snoesje hebben een pedagogische MBO/HBO opleiding afgerond. Daarnaast bezitten zij diverse aanvullende certificaten, waaronder een Verklaring Omtrent het Gedrag en een KinderEHBO-certificaat.

Een relevante opleiding is echter niet in alle gevallen voldoende. Als gastouderbureau streven wij naar de hoogst mogelijke kwaliteit van kinderopvang en daarom stellen wij diverse additionele eisen aan aspirerende gastouders. Wanneer je zelf een opvanglocatie wilt beginnen, controleren wij bijvoorbeeld of er zowel binnen als buiten voldoende (speel)ruime aanwezig is voor de kinderen.

Ook een rookvrije omgeving en de aanwezigheid van rookmelders zijn voor ons belangrijke criteria. Wanneer je gastouder wilt worden bij Gastouderbureau Snoesje, is het tot slot noodzakelijk om de Nederlandse taal goed te beheersen en op de hoogte te zijn van ons pedagogisch beleidsplan. Op deze manier kunnen wij ouders de kwaliteit van onze gastouderopvang garanderen.

Verdiensten en salaris van een gastouder

Gastouder worden is niet het geheim om snel rijk te worden, maar bij een voldoende aantal kinderen is het goed mogelijk om een prima salaris te verdienen. Onze gastouders bepalen zelf hun gewenste uurtarief, maar doorgaans adviseren wij een uurprijs van rond de 5 euro per kind. Hoe beter jouw kwalificaties en de opvanglocatie, hoe hoger dit tarief kan uitvallen.

Wat je uiteindelijk overhoudt van deze verdiensten, hangt onder meer af van de belastingtechnische constructie waar je voor kiest. In sommige gevallen kom je als gastouder in aanmerking voor het ondernemerschap, inclusief alle fiscale voordelen die dit met zich meebrengt. Daarnaast bieden wij als gastouderbureau onze gastouders de keuze uit diverse aantrekkelijke financiële regelingen.

Gastouder worden bij ouders thuis

Heeft het meer je voorkeur om de opvang te verzorgen bij de ouders aan huis? Ook dat is een mogelijkheid naast de mogelijkheid om jouw eigen kinderopvanglocatie te starten. Wanneer je gastouder aan huis wilt worden, verzorg je de gastouderopvang in de woning van de ouders. Dit type opvang heeft als voordelen dat de kinderen zich direct thuis voelen, een vertrouwd ritme hebben en dat de ouders de kinderen niet meer naar de opvang hoeven te brengen.

Interesse?

Het gastouderschap invullen kan dus op verschillende manieren. Een ding is zeker: er is tegenwoordig nog altijd een grote behoefte aan enthousiaste en gekwalificeerde gastouders. Wil je ook gastouder worden? je kan je bij ons gastouderbureau inschrijven op onze website of contact opnemen voor meer informatie.