Gastouderbureau Wierden

Er wordt vaak bewust gekozen voor gastouderopvang. Uw kind groeit op in een rustig omgeving en wordt verzorgd door een vast en vertrouwd persoon. Vooral wanneer u een flexibele baan heeft is ons gastouderbureau in Wierden een verstandige keuze.

Neem nu contact met ons op

Gastouderbureau Wierden

Bij het selecteren van de gastouders bespreken we diverse zaken:

  • Hoe veilig en gezond is de omgeving?
  • Is er voldoende gelegenheid om te slapen en te spelen?
  • Wat zijn de opvoedingsideeën, normen en waarden van de gastouder?
  • Gaat de gastouder respectvol om met het kind en de ouders?
  • Wordt er een geborgen omgeving voor het kind gecreëerd?

Door meer te weten te komen over de normen en de waarden van de gastouder, kunnen we goed in kaart brengen bij welk ouder en kind de gastouder goed past. We vinden het belangrijk dat er aan een aantal eisen wordt voldaan, zodat we de zorg van uw kind met een gerust hart aan de gastouder kunnen overlaten. Ook bepalen we op basis van de kwaliteiten van de gastouder wat de beste groepssamenstelling is wat betreft de leeftijden en het aantal kinderen.

Pedagogisch beleids- en werkplan

Bij ons gastouderbureau in Wierden vinden wij het van essentieel belang om de persoonlijkheid van uw kind zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Om dit zo goed mogelijk te kunnen realiseren hebben we een plan opgesteld met een aantal basisregels. U kunt dit pedagogisch beleids- en werkplan downloaden op onze website.

Hoe zorgen we ervoor dat uw kind zich thuis voelt bij de gastouder?

De sfeer bij de gastouder is van groot belang om ervoor te zorgen dat uw kind zich thuis voelt. Warmte en genegenheid zijn twee termen die het kind wil voelen. Daarnaast dient er in een huiselijke omgeving ruimte te zijn voor het karakter en de emoties van uw kind. U kunt samen met de gastouder bespreken op welke manier u graag wilt dat uw kind wordt benaderd. Uiteraard is het allerbelangrijkste dat de relatie tussen de gastouder, de ouders en het kind goed is.

Meer weten over ons gastouderbureau in Wierden?

Zoekt u een gastouderbureau in Wierden waar u tegen aantrekkelijke tarieven uw kind met een gerust gevoel kunt achterlaten? Neem dan direct contact op met Gastouderbureau Snoesje.