Hoe kies ik het juiste gastouderbureau?

Het vinden van het juiste gastouderbureau kan soms een lastig karwei zijn. Enerzijds wil je immers het beste voor je kind, terwijl je anderzijds rekening moet houden met de kosten. Bij Gastouderbureau Snoesje vinden we dat kinderopvang van hoge kwaliteit voor iedereen betaalbaar moet blijven. Hieronder leggen we je uit waar je rekening mee moet houden.

Gastouderopvang via gastouderbureau zeer voordelig

In de zoektocht naar de juiste vorm van kinderopvang voor je kind blijkt gastouderopvang een zeer aantrekkelijke optie. De uurtarieven van gastouders liggen gemiddeld vrij laag en blijven, in tegenstelling tot die van begeleiders bij een kinderdagverblijf, al vele jaren rond een stabiel uurtarief schommelen.

Maar leiden de hogere prijzen bij andere vormen van kinderopvang nu ook tot een hogere kwaliteit? Dit blijkt allerminst het geval te zijn. Gastouderopvang scoort namelijk uitstekend in uiteenlopende wetenschappelijke onderzoeken en ook worden er bij gastouders minder tekortkomingen vastgesteld dan bij kindercentra.

Welk gastouderbureau kiezen?

Het onderbrengen van je kind bij een gastouder is dan ook een zeer reële optie. Maar net zoals er een verschil in gemiddelde kwaliteit bestaat tussen kinderdagverblijven en gastouderopvang, is er ook een verschil tussen gastouderbureaus onderling. Bij het ene gastouderbureau zijn de tarieven en omgang anders dan bij een ander gastouderbureau.

Veel ouders vragen zich dan ook af welk gastouderbureau zij het beste kunnen kiezen en of zij niet beter een zelfstandig gastouder zonder gastouderbureau kunnen inschakelen. Dit laatste is sowieso sterk af te raden. Als je gebruik maakt van een gastouder die niet ingeschreven staat bij een bureau, heb je wettelijk namelijk geen recht op kinderopvangtoeslag.

Kwaliteit van groot belang bij gastouderopvang

De overheid heeft bovenstaande maatregel niet voor niets genomen, want dit beschermt jou als ouder tegen gastouders die niet over de benodigde kwalificaties beschikken om hun werk uit te mogen oefenen. Het inschakelen van een gerenommeerd gastouderbureau met vele positieve recensies en aantoonbare ervaring is dan ook altijd de beste optie.

Maar welk gastouderbureau moet je nu kiezen? Wij adviseren je altijd te streven naar een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Een hogere prijs betekent immers niet altijd een betere kwaliteit, terwijl een verdacht lage prijs vaak ook een indicatie is van een bedenkelijke dienstverlening. Doe daarom gedegen vooronderzoek voordat je de keuze maakt voor een bepaald gastouderbureau.

Het beste gastouderbureau in Twente en de Achterhoek

Gastouderbureau Snoesje is hét gastouderbureau in de regio van Twente en de Achterhoek en biedt voor elke ouder wat wils. Al onze gastouders beschikken over belangrijke zaken zoals een Verklaring Omtrent het Gedrag en een KinderEHBO-certificaat en volgen regelmatig nieuwe cursussen om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten binnen het vakgebied.

Als ouder heb je bij ons gastouderbureau de keuze uit een breed aanbod gastouders binnen verschillende prijsklassen en op uiteenlopende locaties. Ongeacht je woonplaats of werktijden  zal er daarom altijd wel een geschikte gastouder voor je kind zijn. Wil je meer weten over onze gastouderopvang of heb je specifieke vragen? Onze medewerkers helpen je graag verder via 053-5726115.