Hoe kies ik het juiste gastouderbureau?

Het vinden van het juiste gastouderbureau kan soms een lastig karwei zijn. Enerzijds wilt u immers het beste voor uw kind, terwijl u anderzijds rekening moet houden met de kosten. Bij Gastouderbureau Snoesje vinden we dat kinderopvang van hoge kwaliteit voor iedereen betaalbaar moet blijven. Hieronder leggen we u uit waar u rekening mee moet houden.

Gastouderopvang via gastouderbureau zeer voordelig

In de zoektocht naar de juiste vorm van kinderopvang voor uw kind blijkt gastouderopvang een zeer aantrekkelijke optie. De uurtarieven van gastouders liggen gemiddeld vrij laag en blijven, in tegenstelling tot die van begeleiders bij een kinderdagverblijf, al vele jaren rond een stabiel niveau schommelen.

Maar leiden de hogere prijzen bij andere vormen van kinderopvang nu ook tot een hogere kwaliteit? Dit blijkt allerminst het geval te zijn. Gastouderopvang scoort namelijk uitstekend in uiteenlopende wetenschappelijke onderzoeken en ook worden er bij gastouders minder tekortkomingen vastgesteld dan bij kindercentra.

Welk gastouderbureau kiezen?

Het onderbrengen van uw kind bij een gastouder is dan ook een zeer reële optie. Maar net zoals er een verschil in gemiddelde kwaliteit bestaat tussen kinderdagverblijven en gastouderopvang, is er ook een verschil tussen gastouderbureaus onderling. Het ene gastouderbureau is qua tarieven en kwaliteit absoluut het andere niet.

Veel ouders vragen zich dan ook af welk gastouderbureau zij het beste kunnen kiezen en of zij niet beter een zelfstandig gastouder zonder gastouderbureau kunnen inschakelen. Dit laatste is sowieso sterk af te raden. Als u gebruik maakt van een gastouder die niet ingeschreven staat bij een bureau, heeft u wettelijk namelijk geen recht op kinderopvangtoeslag.

Kwaliteit van groot belang bij gastouderopvang

De overheid heeft bovenstaande maatregel niet voor niets genomen, want dit beschermt u als ouder tegen gastouders die niet over de benodigde kwalificaties beschikken om hun werk uit te mogen oefenen. Het inschakelen van een gerenommeerd gastouderbureau met vele positieve recensies en aantoonbare ervaring is dan ook altijd de beste optie.

Maar welk gastouderbureau moet u nu kiezen? Wij adviseren u altijd te streven naar een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Een hogere prijs betekent immers niet altijd een betere kwaliteit, terwijl een verdacht lage prijs vaak wel een indicatie is van een bedenkelijke dienstverlening. Doe daarom gedegen vooronderzoek voordat u de keuze maakt voor een bepaald gastouderbureau.

Het beste gastouderbureau in Twente en de Achterhoek

Gastouderbureau Snoesje is hét gastouderbureau in de regio van Twente en de Achterhoek en biedt voor elke ouder wat wils. Al onze gastouders beschikken over belangrijke zaken zoals een Verklaring Omtrent het Gedrag en een KinderEHBO-certificaat en volgen regelmatig nieuwe cursussen om op de hoogte te blijven van de laatste inzichten binnen het vakgebied.

Als ouder heeft u bij ons gastouderbureau de keuze uit een breed aanbod gastouders binnen verschillende prijsklassen en op uiteenlopende locaties, zodat u ongeacht uw woonplaats of werktijden altijd wel een geschikte gastouder voor uw kind vindt. Wilt u meer weten over onze gastouderopvang of heeft u specifieke vragen? Onze medewerkers helpen u graag verder via 053-5726115.