Gastouder worden

De vraag naar gastouders blijft groeien, daarom wij zijn altijd op zoek naar geschikte gastouders die werken vanuit hun eigen huis én gastouders die bij de vraagouders aan huis willen komen.
Werk je graag met kinderen en ben je in het bezit van relevante diploma’s? Dan is gastouder worden misschien wel wat voor jou. Een verantwoordelijk beroep, waarmee je veel positieve invloed kunt uitoefenen op de ontwikkeling van het kind.

Gastouder worden: de opleiding en eisen

Niet iedereen kan zomaar gastouder worden. Je dient aan de geldende wet- en regelgeving te voldoen en over de benodigde diploma’s te beschikken. Veel van onze gastouders hebben een pedagogische MBO/HBO opleiding afgerond. Daarnaast beschikken zij over een Verklaring Omtrent Gedrag en diverse aanvullende certificaten, waaronder een KinderEHBO-certificaat.

Een relevante opleiding is echter niet in alle gevallen voldoende. Als gastouderbureau streven wij naar de hoogst mogelijke kwaliteit van kinderopvang en daarom stellen wij diverse additionele eisen aan aspirerende gastouders.
Wanneer je zelf een opvanglocatie wilt beginnen, controleren wij bijvoorbeeld of er zowel binnen als buiten voldoende (speel)ruimte aanwezig is voor de kinderen.
Ook een rookvrije omgeving en de aanwezigheid van rookmelders zijn voor ons belangrijke criteria. Wanneer je gastouder wilt worden bij Gastouderbureau Snoesje, is het tot slot noodzakelijk om de Nederlandse taal goed te beheersen en op de hoogte te zijn van ons pedagogisch beleidsplan. Op deze manier kunnen wij ouders de kwaliteit van onze gastouderopvang garanderen.

Gastouder worden bij ouders thuis

Heeft het meer jouw voorkeur om de opvang te verzorgen bij de ouders aan huis? Gastouderbureau Snoesje werkt met de regeling “dienstverlening aan huis” waardoor gastouders onder gunstige omstandigheden werkzaam kunnen zijn binnen een gezin aan huis. Dit type opvang heeft als voordelen dat de kinderen gewoon in hun eigen huis kunnen worden opgevangen, alle spullen aanwezig zijn, en dat de ouders de kinderen niet meer naar de opvang hoeven te brengen.

Interesse?

Het gastouderschap invullen kan dus op verschillende manieren. Eén ding is zeker: er is tegenwoordig een steeds grotere behoefte aan enthousiaste en gekwalificeerde gastouders. Wil je ook gastouder worden? Je kunt je bij ons gastouderbureau inschrijven via onze website of contact opnemen voor meer informatie.