Kinderopvang

Veel ouders zijn tegenwoordig op zoek naar betaalbare kinderopvang. Daarbij is het streven tegelijkertijd naar opvang van de hoogst mogelijke kwaliteit. Uit onderzoek blijkt dat het kleinschalige karakter van gastouderopvang en goed opgeleide gastouders bieden het beste van beide werelden. We zetten de voordelen ten opzichte van andere vormen van kinderopvang op een rijtje.

Wat is beter: een gastouderbureau of kinderdagverblijf?

De vraag of een gastouderbureau per definitie beter is dan een kinderdagverblijf, is niet altijd eenvoudig te beantwoorden. Dit hangt immers af van de situatie en specifieke wensen op het gebied van kinderopvang. Wel blijkt gastouderopvang in meerdere onderzoeken diverse grote voordelen te bieden ten opzichte van opvang in een kinderdagverblijf.

Waar gastouders in grootschalig onderzoek met name goed op scoren, zijn elementen zoals een hoog gevoel van welbevinden bij kinderen. Daarbij is een grote sensitiviteit bij de gastouder en zijn lage lawaainiveaus in een kleinschalige en huiselijke setting ook punten waar gastouders goed op scoren. Dit leidt tot een groot gevoel van geborgenheid en ontspanning bij het kind.

Volgens hoogleraar Ruben Fukkink is gastouderopvang daarom goed voor de ontwikkeling van het jonge kind, met name op het emotionele, sociale en educatieve vlak. Onder de deskundige begeleiding van een gastouder leren kinderen in kleine groep belangrijke basisvaardigheden waar zij de rest van hun leven profijt van hebben.

Flexibele kinderopvang bij een gastouder

Maar er zijn meer redenen voor ouders om gastouderopvang te verkiezen boven andere soorten kinderopvang. Daar waar veel kinderdagverblijven reguliere openingstijden hanteren en deze niet kunnen aanpassen, zijn gastouders over het algemeen een stuk flexibeler. Dit geldt in belangrijke mate ook voor de gastouders bij Gastouderbureau Snoesje.

Wij bieden u in diverse regio’s de keuze uit een breed aanbod ervaren gastouders, die graag rekening houden met persoonlijke omstandigheden zoals veranderende werkdagen en wisselende werktijden. Mocht de gastouder een keer ziek of verhinderd zijn, bent u via ons gastouderbureau altijd verzekerd van een capabele vervanger.

Wat kost kinderopvang bij Gastouderbureau Snoesje?

Vanuit een kwalitatief oogpunt bezien heeft gastouderopvang dus vele voordelen in vergelijking met andere vormen van kinderopvang. En dit terwijl het in veel gevallen ook nog eens goedkoper is! Daar waar de uurtarieven van begeleiders in de kinderopvang de afgelopen jaren namelijk sterk stegen, bleven de uurtarieven van gastouderopvang in de afgelopen jaren stabiel.

Dit maakt gastouderopvang een uitermate voordelige vorm van kinderopvang. Bovendien onderscheidt Gastouderbureau Snoesje zich van andere gastouderbureaus met zeer aantrekkelijke tarieven. In tegenstelling tot sommige kinderdagverblijven, betaalt u bij ons ook nog eens alleen voor de uren dat uw kind daadwerkelijk gebruik maakt van de opvang. Meer weten? Bekijk dan onze tarieven.