Kosten gastouderopvang

Gastouderopvang staat bekend als een van de beste én voordeligste vormen van kinderopvang. De tarieven voor een gastouder kunnen echter verschillend zijn. Het is dan ook zaak de ideale combinatie te vinden tussen prijs en kwaliteit.

Bij ons gastouderbureau heeft u de keuze uit een diversiteit aan gekwalificeerde gastouders met een passie voor hun vak. Een goede gastouder hoeft helemaal niet veel te kosten, maar een grondige oriëntatie vooraf helpt om de ideale opvang te vinden voor uw kind. De ervaren bemiddelingsmedewerkers van Gastouderbureau Snoesje helpen u hier graag bij.

Neem nu contact met ons op

Kosten gastouder per uur

Als gastouderbureau hanteren wij een gemiddeld bureautarief van € 1,00 per kind per uur. Deze kosten kunnen hoger of lager uitvallen naar gelang uw persoonlijke situatie. Gastouderopvang biedt u, in tegenstelling tot andere vormen van kinderopvang, veel flexibiliteit en is daarom in vrijwel alle gevallen maatwerk.

De gemiddelde kosten van een gastouder bij Gastouderbureau Snoesje liggen tussen de € 5,00 en € 5,25 per kind per uur. Factoren zoals het aantal kinderen, de gewenste hoeveelheid opvanguren en de benodigde flexibiliteit zijn zeer bepalend voor de uiteindelijke kosten. Welke keuze u ook maakt, bij ons gastouderbureau bent u verzekerd van een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Kosten gastouder aan huis

Bent u op zoek naar een gastouder met een mooie opvanglocatie of kiest u liever voor een gastouder aan huis? Beide typen gastouderopvang hebben zo hun eigen specifieke voordelen. Uw eigen huis is voor uw kind natuurlijk een zeer vertrouwde omgeving, waardoor het zich gegarandeerd op zijn of haar gemak voelt tijdens opvanguren.

Anderzijds doet de huiselijke setting van een externe gastouderopvang locatie hier weinig voor onder en zal uw kind ook deze omgeving al snel als vertrouwd ervaren. Bovendien komt uw kind hier sneller in contact met leeftijdsgenootjes, wat de ontwikkeling en sociale vaardigheden stimuleert. De kosten voor een gastouder aan huis zijn per gastouder verschillend.

Kinderopvangtoeslag voor gastouderopvang

Gastouder kosten zijn uiteindelijk niet alleen afhankelijk van de gastouders en het gastouderbureau, maar ook van de kinderopvangtoeslag waar u recht op heeft. In dit opzicht zijn er de afgelopen tijd zeer positieve ontwikkelingen gaande. Zo heeft het kabinet onder andere meer budget vrijgemaakt voor kinderopvangtoeslag in de komende jaren.

Vrijwel elke Nederlander profiteert van dit nieuwe kabinetsbeleid, van lage tot hoge inkomens. Hiermee wordt kwalitatief hoogwaardige gastouderopvang zoals die van Gastouderbureau Snoesje nóg betaalbaarder. Meer weten over onze gastouder kosten? Stuur een mailtje naar info@gastouderbureausnoesje.nl of bel ons op 053-5726115.