Gastouder Carola

Gastouder Carola

Hallo,

Mijn naam is Carola (35 jaar) en sinds juni 2014 ben ik gastouder. Daarvoor heb ik ruim 4 jaar bij een grote kinderopvangorganisatie gewerkt. Ik ben in het bezit van een SPW3- en een SPW4-diploma. Ik heb 2 jaar de Pabo gevolgd en pak, nu ik gastouder ben, zoveel mogelijk bijscholingsmomenten mee. Samen met mijn man, dochter (2010) en zoontje (2014) wonen we in het vernieuwde Velve-Lindenhof in een mooi ruim en rookvrij huis met een ruime en kindvriendelijke tuin. Een deel van de tuin gebruik ik als moestuin omdat ik het belangrijk vind dat kinderen weten dat groente niet zomaar uit een krat uit de supermarkt komt, maar dat het moet groeien. De kinderen die dat willen, mogen helpen met zaaien, planten en ook zeker oogsten. In het seizoen eten wij ook fruit uit de tuin: onbespoten frambozen, aalbessen, aardbeien en bramen en als de nieuwe appelboom groot genoeg is ook appels.In de wijk staat een speeltuin op loopafstand en kinderboerderij Het Wooldrik ligt (met de kinderen in mijn bolderkar) op loopafstand. Als het kindaantal het toelaat zijn we ook regelmatig in één van de andere mooie parken te vinden. Dan gaan we met de auto waar alle kinderen in goedgekeurde stoeltjes zitten.

Enkele woorden die mij omschrijven zijn: flexibel, geïnteresseerd, serieus waar moet maar voornamelijk gezellig. Praten met kinderen (in plaats van tegen kinderen), buiten bezig zijn, knutselen en liedjes zingen zijn helemaal mijn ding. Kinderen moeten lekker in hun vel zitten en gelukkig zijn. Ik kijk zoveel mogelijk naar wat de kinderen individueel nodig hebben en naar wat de groep nodig heeft zodat iedereen zich lekker voelt wanneer ze bij mij zijn.
Dat kan inhouden dat we de ene periode veel knutselen, maar een andere periode meer bezig zijn met andere dingen zoals buiten spelen, of binnen samen een spel doen, zingen of dansen. Maar het kan ook betekenen dat ik met het ene kind aan de woordenschat aan het werken ben en met het andere kind aan de sociale vaardigheden, of de motoriek. Dat gaat dan wel zoveel mogelijk met de hele groep zodat niemand zich anders dan de anderen voelt.Wij hebben een kat genaamd Apie die dol is op geknuffeld worden en wegloopt wanneer hij vindt dat hij genoeg geknuffeld is. Hij komt echter niet bij baby’s in de buurt en ik zal hem ook niet alleen laten bij de kinderen – hoe lief Apie ook is. Wij hebben ook kippen (hennen) in de tuin. Ze verblijven in een hok met ren in de tuin en scharrelen in de natte periode (herfst/winter) los door de tuin om de ongewenste insecten uit de bodem te eten. Dat wat de kinderen aan fruit laten liggen, geven we aan de kipjes. Daarnaast halen we soms wat lekkers bij de dierenwinkel, dat vinden de kinderen ook erg leuk om te doen. Zo af en toe zullen de kinderen die een eitje lusten ook een eitje van onze kippen mogen opeten.

Opvang van uw kind(eren) is mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur.

Mijn uurtarief is inclusief broodmaaltijd, drinken en fruit en exclusief luiers, babyvoeding, speciale dieetvoeding en avondeten. Avondeten geef ik wel als dat gewenst is, maar maak ik niet. U zult dan zelf avondeten mee moeten geven.


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie