Gastouder Desiré

Gastouder Desiré

Hallo Ouders, mijn naam is Desiré Hubers (1971) en ik woon samen met mijn vriend Richard aan de Lansinkstraat in Haaksbergen. We hebben samen een zoon, Roan (2009). Hij zit op de basisschool PiusX. We hebben een erg vriendelijke kat, ze is gehandicapt en loopt wat moeilijk en kan niet springen. Verder woont in onze tuin een konijn met de naam Vosje. Richard en ik zijn beide niet rokend.

Sinds 2015 ben ik gastouder. In onze ruime woning, welke voldoet aan alle veiligheidsnormen, bied ik opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Ik vang maximaal vier kinderen tegelijkertijd op. Zo kan ik elk kind de aandacht geven die het verdiend.Binnen is voor alle leeftijden speelgoed aanwezig. Van knuffels en rammelaars tot een keukentje en spelletjes, van puzzels en boekjes tot knutselspullen en duplo. Voor elk wat wils.

Achter onze woning bevindt zich een besloten achtertuin met veel buitenspeelgoed, zoals: een skelter, driewielers, loopfietsjes, stepjes en auto’s. Ook is er een ingegraven trampoline en een zandbak met deksel aanwezig. Aan de overkant van de straat is een groot basketbalveld met speeltoestellen. Ook zijn er meerdere speelpleintjes voor kleinere kinderen en een kinderboerderij op loopafstand. Als het weer het toelaat spelen we elke dag wel even buiten of maken een wandeling.Als gastouder ben je niet zomaar een “oppas”. Ik probeer in te spelen op de wensen van het kind en de ouders. Ik wil de kinderen helpen met hun geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Daarom bied ik ze een veilige, stabiele en geborgen omgeving met een vertrouwd gezicht waarin de kinderen zichzelf kunnen en durven zijn. Pas dan kan een kind zich ontwikkelen. Ik vind het fijn de kinderen veel individuele aandacht te geven en pas mijn dagprogramma hier ook op aan. Een vast dagritme voor (met name) de jonge kinderen is daarom belangrijk.

Opvang moet ook leuk zijn – ik wil de kinderen zien lachen en genieten! Leuke activiteiten zoals bakken, picknicken, knutselen, dansen, naar de kinderboerderij en de bibliotheek gaan horen hier natuurlijk ook bij! Kinderen leren door te spelen. Bij mij mag iedereen dat op zijn eigen manier, met zijn eigen fantasie en in zijn eigen tempo doen.

Deskundigheidseisen:

Als gastouder ben ik in het bezit van een Verklaring omtrent Gedrag, een MBO diploma Helpende Zorg en Welzijn en een certificaat kinder-EHBO. Ik heb daarnaast drie jaar de PABO gedaan en op meerdere basisscholen stage gelopen.


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie