Gastouder Superbroekies

Gastouder Superbroekies

Hallo ouders! Ik ben Marjo en ik ben gastouder bij Superbroekies in Lichtenvoorde. Samen met mijn man Vincent (docent basisonderwijs) wonen wij aan een doodlopende straat in een kinderrijke buurt. Onze tuin is rondom afgesloten en in de buurt zijn een aantal parkjes en kleine speeltuintjes. Nu onze twee volwassen kinderen op zichzelf wonen, heb ik de mogelijkheid om alle aandacht aan het kind te geven. Zo kan het kind zich helemaal hechten en kan het zich veilig en vertrouwd voelen. Van daaruit kan het kind spelenderwijs leren en zich op alle mogelijke manieren ontwikkelen.

Nadat ik mijn diploma als onderwijzeres heb behaald heb ik ingevallen op diverse basisscholen. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan in de kinderopvang. Ik heb twaalf jaar bij de dagopvang en drie jaar bij de buitenschoolse opvang gewerkt. Verder heb ik zes jaar een lactatiekundige praktijk gehad, als vervolg op de opleiding tot Lactatiekundige. Ik blijf up-to-date door de opleiding Kindercoach en bijscholingen, zoals de Kiki-training, een ontwikkelingsprogramma voor ieder kind.In 2012 ben ik begonnen als gastouder, naast mijn werk als pedagogisch medewerkster bij de BSO. Gastouder zijn doe ik met zoveel plezier, dat ik het vanaf begin 2015 fulltime doe. Na mijn diverse werkervaring met kleine en grote kinderen vind ik het erg fijn om met het jonge kind te werken. Hun verwondering, openheid en eerlijkheid raakt me altijd weer. Ik vind het mooi om deel uit te maken van de mooie ontwikkeling die kleine kinderen doormaken.

Ieder kind heeft een eigen, unieke persoonlijkheid. En ieder kind heeft het recht zich in zijn/haar eigen tempo te ontwikkelen. Graag wil ik een relatie met ieder kind opbouwen, zodat het kind zich veilig en vertrouwd voelt bij mij. Dan kan het zich optimaal gaan ontwikkelen. Het contact met andere kindjes vind ik ook van belang. De kracht van een groep is sterk, zo leren kinderen omgaan met andere kinderen. Kinderen krijgen daardoor inzicht in hun eigen gevoelens en leren diverse reactiemogelijkheden. Samen spelen, samen eten, samen slapen, samen zingen en knutselen leert kinderen het effect van hun gedrag op anderen kennen. Leren omgaan met conflicten en opkomen voor zichzelf, respect ontwikkelen voor zichzelf en de ander.Als gastouder ben ik sensitief, dat wil zeggen dat ik signalen van kinderen opmerk en hier op tijd en passend op reageer. Deze sensitieve houding beschermt kinderen tegen stress en bevordert een veilige gehechtheidsrelatie. Daarnaast moet de autonomie van een kind gerespecteerd worden met een respectvolle, niet-opdringerige interactiestijl, wat bijdraagt aan het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van een kind. Verder is structureren en grenzen stellen van belang, omdat dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en competentie bij een kind.

Gastouder Superbroekies is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07:00 – 18:00 uur.

Groetjes,

Marjo


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie