Gastouderopvang Bink en Meis

Gastouderopvang Bink en Meis

Welkom bij Bink en Meis! Ik ben Gerdien en het brein achter Bink en Meis. Ik woon samen met Daniel en we hebben 3 kinderen (2005, 2007 en 2009). Daarnaast zijn we ook nog in het bezit van twee lieve honden. We hebben de honden vanaf pup af aan en inmiddels zijn ze ruim 1 jaar oud. Ze zijn er helemaal aan gewend dat hier veel verschillende kinderen over de vloer komen. De honden hebben hun eigen domein. Ze zijn veel buiten, en binnen zijn ze gescheiden van de kinderen door middel van een traphekje. Ondanks dat ze zijn opgegroeid met onze eigen kinderen en de oppaskinderen waardoor ze goed gesocialiseerd zijn, laat ik ze niet in één ruimte met de kinderen. Dit in verband met de veiligheid, hygiëne en rust. Wel ga ik af en toe met de honden en oppaskinderen samen wandelen.

In 2004 heb ik mijn opleiding onderwijsassistent afgerond. Ik heb toen nog een half jaartje SPH gedaan, maar dat bleek te breed. Ik had graag de opleiding pedagogiek gedaan, maar die opleiding bestond toen nog niet. In 2005 is onze oudste dochter geboren en ben ik thuisblijfmoeder geworden van onze, inmiddels 3 kinderen. Toen de jongste op eigen benen kon staan ben ik weer buitenshuis gaan werken. Ik heb 2 jaar in de kinderopvang gewerkt. Zowel op de verticale groep als ook de baby- en peutergroep. Sinds 2013 ben ik nu werkzaam als gastouder. 

De ontwikkeling van kinderen heeft iets fascinerends. Met name in de eerste vier jaar gaat die ontwikkeling razendsnel. Ik vind dat prachtig om te zien en een uitdaging om een kind daarin te begeleiden en uit te dagen. Daarnaast vind ik dat gastouderopvang een aantal voordelen heeft voor een kind, in vergelijk met de reguliere kinderopvang. Ten eerste kan het kind een vertrouwensband opbouwen met één vast persoon. Ten tweede is de situatie veel huiselijker terwijl je toch het voordeel hebt dat het kind met andere kinderen in contact komt.

De opvang vind plaats bij mij thuis. Wij wonen in een mooi oud huis, wat wij al geruime tijd, met liefde aan het renoveren zijn. Er moet nog het een en ander gebeuren maar inmiddels is het ruim en gezellig. Alle ruimtes zijn gecontroleerd en goedgekeurd op de veiligheid door de GGD. We beschikken over een grote tuin. Een gedeelte daarvan is afgeschermd voor de kinderen om te spelen. Daarnaast ga ik ook graag met de kinderen op stap. We wonen vlak bij de kinderboerderij met daartegenover een prachtig park. Ook zijn we regelmatig in de bibliotheek te vinden.

Het voordeel van kleinschalige opvang is dat kinderen zoveel mogelijk hun eigen ritme kunnen volgen. Met name voor baby’s is dit erg prettig. Voor oudere kinderen is het ook fijn om mee te draaien in een vast dagritme. Dit biedt hen houvast. Vaste punten op een dag zijn:

10:00 Fruit eten
10:30 – 11:45 Activiteit en vrij spelen
11:45 Brood eten
12:15 Slapen / rusten
15:00 Thee met een tussendoortje
Verder wordt er lekker vrij gespeeld, voorgelezen, spelletjes gedaan en gewandeld, kortom: we vermaken ons wel!

Gastouderopvang Bink en Meis is open van maandag tot en met vrijdag van 07.00 – 18.00. Afwijkende tijden zijn in overleg mogelijk.

Met vriendelijke groet,

Gerdien


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie