Gastouderopvang Bloem

Gastouderopvang Bloem

Beste ouders / verzorgers, bent u op zoek naar een lieve, betrouwbare en ervaren gastouder? Dan bent u bij Gastouderopvang Bloem aan het juiste adres! Mijn naam is Anne, getrouwd met Wim en samen trotse ouders van Pien, Wiep en Stijn. Sinds 2012 run ik mijn eigen kleinschalige kinderopvang aan huis, gelegen op een prachtige locatie buitenaf. Voor de start van deze kleinschalige kinderopvang heb ik eerst ruime ervaring opgedaan in de kinderopvang, waarin ik al werkzaam ben sinds mijn 19de. Daarvoor mocht ik al graag in gezelschap van kleine kinderen zijn en heb ik vele oppasuurtjes gemaakt.Het aller belangrijkste is om een opvang in huiselijke en ontspannen sfeer te bieden. Een opvang waar het kind zichzelf kan, zich veilig en vertrouwd voelt, en zich in eigen tempo kan ontwikkelen. Ik geef de opvangdag vorm aan de hand van de VVE-methode van Piramide. Met behulp van dit programma krijgt het kind een vast dagprogramma aangeboden met elke 3 a 4 weken een ander thema waarin ze wegwijs worden gemaakt. Zo krijgen ze stukje bij beetje grip op de wereld om hun heen. Bij elk thema worden bijpassende liedjes gezongen, verhaaltjes gelezen, geknutseld en nog veel meer. Ook zal er naast het reguliere speelgoed, speelgoed zijn dat aansluit bij het thema wat speelt op dat moment. Naast het behandelen van thema’s is buiten spelen ook een absolute must. Er is zeer veel buitenspeelruimte waarbij voldoende speeltoestellen en ander speelgoed aanwezig zijn, maar ook een bezoek aan de dieren op het erf behoort tot de mogelijkheden. Als de groepsgrootte het toelaat is een uitje aan de kinderboerderij o.i.d. zeker aan de orde. Mijn opvoedvisie word geïnspireerd door het opvoedkundige programma triple P, wat staat voor Positief Pedagogisch Programma. Het programma wil vanuit een positieve basis kinderen benaderen en sturen in hun ontwikkeling. Voor de allerkleinsten staat rust, reinheid en regelmaat voorop.

Mijn opvang ligt buitenaf gelegen aan de weg van Oldenzaal naar Losser. Hier vang ik de kinderen op in een grote leefkeuken waaraan een speelruimte vast zit. Er is een poppenhoek, een auto/bouwhoek en een ruim speelgoed aanbod. Ook voor de allerkleinsten is er voldoende speelgoed aanwezig, alsook een box, wipper en schommelstoel. Slapen doen de kindjes ieder op een eigen kamer in een eigen bedje, waarbij een slaapprotocol word gehanteerd voor het veilig slapen.

Ik rook niet en heb geen huisdieren. Ik beschik over een geldig rijbewijs en een auto. Diploma’s / cursussen: SPW niveau 4, kinder-EHBO, docent babymassage, basistraining vroegtijdig signaleren, en taalstimuleringscursus ‘praten doe je zo’.

De opvang is geopend op maandag, dinsdag en donderdag. De opvangtijden zijn in overleg.

Met vriendelijke groet,

Anne


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie