Gastouderopvang De Bezige Bij

Gastouderopvang De Bezige Bij

Hallo ouders! Mijn naam is Nadine, moeder van een zoontje Noah (september 2014) en een babymeisje (april 2016). Ik ben altijd werkzaam geweest bij kinderdagverblijven, de buiten- en tussenschoolse opvang en op de basisschool op de groepen één tot en met zes, inclusief een eigen instroomgroep. Hier heb ik veel ervaring opgedaan en met heel veel plezier gewerkt. Na veel wikken en wegen heb ik besloten om gastouder te worden en mijn eigen kleinschalige kinderopvang te starten met als motto: ‘kleinschalige opvang met grootse aandacht voor uw kind, in en rondom het huis’.Per 1 juni 2016 ben ik gestart in Hengelo (Tuindorp) met mijn eigen kleinschalige kinderopvang: ‘De Bezige Bij!’. Ik vang kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Wij spelen veel buiten, voeren de kippen en vissen, knuffelen met de hond en het konijn, en kijken hoe onze groenten en bloemen groeien. We gaan iedere dag op pad: wandelen in het bos, naar de bibliotheek, brood halen op de markt, kijken naar de treinen, de eendjes voeren of naar de kinderboerderij. Daarnaast eten we een uitgebreide broodmaaltijd met eigen komkommers, tomaten en aardbeien. Ook mag een door onze eigen kippen gelegd ei niet ontbreken!

Uiteraard spelen wij ook binnen. In de diverse hoeken valt er altijd wat te beleven en in de speelgoedkast staat genoeg speelgoed en er staan boeken om uit te lezen of gezellig uit voorgelezen te worden. We hebben een prachtige muziekkist vol instrumenten: voor bijzondere gelegenheden of gewoon omdat we muziek willen maken. En er is een kist vol met knutselmaterialen. Hierbij maken we gebruik van bijvoorbeeld klei, verf en wasco.

Ik kijk bij ‘De Bezige Bij’ naar ieder kindje, waarbij emotionele veiligheid erg belangrijk is. Daarnaast volgen we een dagprogramma en bieden daardoor rust en regelmaat. Iedere zes weken starten we een thema. Daarin verwerken we diverse creatieve, actieve en uitdagende activiteiten passend bij de leeftijd van elk kind.

Met vriendelijke groet,

Nadine


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie