Gastouderopvang De Kleine Boom

Gastouderopvang De Kleine Boom

Beste Ouders, allereerst zal ik mezelf even kort voorstellen. Ik ben Chantal (1982), getrouwd met Mark en moeder van drie kinderen: dochter Mila (2006), zoon Scott (2008) en zoon Dani (2013). Wij zijn woonachtig tussen Beckum en Boekelo. In 2003 ben ik afgestudeerd in sociaalpedagogische hulpverlening op Saxion Enschede en met mijn 20 lentes jong bleek ik te jong voor het werkveld en ben ik aan de slag gegaan op een kinderdagverblijf. Na de geboorte van Mila ben ik als gastouder begonnen in huis en kort na de geboorte van Scott is de oude schuur naast onze woning omgetoverd in een fijne opvangplek, volledig aangepast voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Naast de opvang heb ik ook nog enige ervaring in de psychiatrie en jeugdhulpverlening opgedaan, maar mijn hart ligt toch bij de kleinsten onder ons en het is tevens een fijne combinatie met onze eigen kinderen.Blijven ontwikkelen in dit vak vind ik heel erg belangrijk dus ik volg en lees zoveel mogelijk rondom het jonge kind, elk jaar volg ik de herhaling van de kinder-EHBO en ik heb ook het certificaat VVE van Kiki behaald om voorschools bezig te zijn met kinderen op basis van thema’s. De opvang heet “De kleine boom”, dit naar aanleiding van het boekje wat ik onze kinderen veel heb voorgelezen. Dit boekje gaat over dieren die een kleine boom helpen groeien, en als de boom groot is helpt deze alle dieren op zijn beurt: de cirkel van het leven. Tevens staat de boom symbool voor de vier seizoenen, het ritme van het jaar, waar in de opvang bijzondere aandacht aan wordt geschonken. Ook staat er een hele grote walnotenboom in de tuin die van heel dichtbij de kinderen dit laat beleven.

Een mooi gezegde is: “een klein kind geef je diepe wortels, een groot kind geef je sterke vleugels”. Ik hoop de kindjes in de opvang te mogen helpen groeien en samen met de ouders wortels te geven, zodat ze uiteindelijk sterk en klaar bij een volgende stap uit te kunnen vliegen. Kleinschalig met rust, reinheid, regelmaat en geborgenheid. Ik maak gebruik van VVE van Kiki. En mijn opvang is geinspireerd vanuit de antroposofische visie: simple life, basic, natuurlijk. Goede verzorging, gezonde voeding en veiligheid vind ik een basis van waaruit een kind kan groeien in zijn eigen tempo, met gevoelens die er mogen zijn, positieve bevestiging en de wens dat het kind gaat worden wie hij of zij is.Een kleine groep buiten het gezin is voor het kind prettig om relaties buitenshuis te leren opbouwen, te leren communiceren met elkaar, te leren delen en samenspelen, samen te werken, te leren rekening houden met elkaar, te leren regels en afspraken begrijpen. Ik probeer dan ook de kinderen een sfeer van verbondenheid met elkaar te geven, en de sociale verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid aan te moedigen, wat weer zelfvertrouwen kweekt. Hiermee geef je een kind een fijne basis voor de toekomst.

Speelgoed is ook heel bewust gekozen op kwaliteit en fantasie, en omdat het prikkelend en stimulerend is op de verschillende ontwikkelingsgebieden en zintuigen. Ook is er buiten voldoende ruimte om heerlijk te spelen, ook als het wat minder weer is kunnen we ons er wel naar kleden. Er is buitenspeelgoed, een ingegraven trampoline, een glijbaan, schommel en er zijn een paar kippen, schapen en een moestuin, dus genoeg te beleven bij huis. Uit ervaring weet ik dat kindjes het erg leuk vinden als we mijn eigen kinderen naar school brengen en weer ophalen.Een dagritme, waarbij veel gezongen wordt, biedt de kinderen houvast en een beschermd, veilig gevoel. In overleg met ouders zal ik altijd proberen zoveel mogelijk rekening houden met wensen en het ritme van thuis. Als ouders moet je het gevoel hebben je meest dierbare in vertrouwde handen achter te kunnen laten en daar streef ik in samenwerking met de ouders dan ook naar!

Een warme groet,

Chantal


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie