Gastouderopvang Heppie Place

Gastouderopvang Heppie Place

Hallo ouders! Mijn naam is Marianne en ik werk sinds februari 2013 in Enschede als gastouder vanuit mijn eigen woning. Toen mijn zoontje in 2010 werd geboren besloot ik mij te laten omscholen tot gastouder. Dit was voor mij de ideale manier om de zorg voor mijn zoontje te combineren met mijn werk. Ik doe het werk met veel plezier en toewijding. Het is heerlijk om de kinderen te zien groeien en ontwikkelen.Tijdens mijn opleiding Helpende Zorg en Welzijn heb ik stage gelopen bij een gastouder en bij een kinderdagverblijf. Hierdoor kan ik nu het beste van beide opvangvormen gebruiken binnen mijn eigen kleinschalige opvanglocatie. In 2011 startte ik mijn werk als gastouder bij een gezin thuis, waar ik de opvang verzorgde voor twee meisje (en mijn zoontje kon gezellig mee). Dit deed ik destijds naast mijn kantoorbaan. Vanaf 2013 ben ik fulltime werkzaam als gastouder en heb ik in mijn eigen woning een kleinschalige kinderopvang gerealiseerd met de naam ‘Heppie Place’. ‘Heppie Place’ ligt in de vernieuwde wijk Velve-Lindenhof in Enschede.

Voor ons huis ligt een grote speeltuin met daarnaast een voetbalveld met een hardloopbaan eromheen. In huis is een grote speelhoek ingericht met een diversiteit aan speelmaterialen die de kinderen stimuleren en uitdagen. Op de eerste verdieping is een slaapkamer ingericht waar de kindjes kunnen slapen. Door middel van een babyfoon met camera kan goed in de gaten worden gehouden of en hoelang de kindjes slapen.

Regelmaat en structuur bieden een kind een gevoel van veiligheid en geborgenheid omdat ze weten wat ze kunnen verwachten. Ik hanteer op hoofdlijnen het volgende dagritme:

  • Voor 7:45 of na 8:45 worden de kinderen gebracht, tussen 7:45 en 8:45 breng ik mijn zoontje naar school en de kindjes gaan dan mee.
  • Om 9:00 gaan de kinderen die in de ochtend nog even slapen naar bed.
  • Om 10:00 gaan we samen fruit eten en thee of sap drinken.
  • Tussen 10:30 en 12:00 gaan we, als het weer het toelaat, lekker naar buiten, bijvoorbeeld naar de speeltuin, het park of de kinderboerderij.
  • Om 12:00 gaan we samen brood eten.
  • Om 12:30 gaan de kinderen die nog slapen even naar bed, met de kinderen die nog wakker zijn spelen we een spelletje, lezen we een boek of gaan we knutselen.
  • Om 14:30 of 17:30 worden de kinderen opgehaald, als we in de ochtend niet naar buiten zijn geweest gaan we nu even naar de speeltuin. Daar kunnen we dan blijven tot de ouders komen omdat het tegenover het huis is.
  • Tussen 14:30 en 15:30 haal ik mijn zoontje weer van school, de kindjes gaan dan mee.

Werken met thema’s is de manier om op een leuke en speelse manier kinderen kennis te laten maken met verschillende onderwerpen en dingen. Wij werken met seizoensthema’s en feestdagthema’s, zoals: lente, pasen, zomer, herfst, Sinterklaas, kerst en winter. We lezen uit boekjes passend bij het thema en we maken knutselwerkjes. Sommige werkjes krijgen de kinderen mee naar huis en sommige bewaar ik voor het plakboek dat ik per kind maak over de gehele opvangperiode bij Heppie Place.

Met vriendelijke groet,

Marianne


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie