Gastouderopvang Loesje

Gastouderopvang Loesje

Enthousiast, betrokken, flexibel en betrouwbaar – enkele woorden hoe ouders van mijn opvang mij omschrijven. Iets waar ik trots op ben en graag voortzet om een fijne opvangplek te bieden, waar ouders hun kind met een gerust hart voor een opvangdag brengen. Ik ben Marloes en sinds 2012 bied ik kleinschalige opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar in mijn eigen huis. Met een diploma Sociaal Pedagogische Medewerker op zak en veel ervaring in de kinderopvang durfde ik het aan om voor mijzelf te starten. Een stap waar ik tot op heden geen spijt van heb. Kinderen mogen op zien groeien van baby naar kleuter blijft iets heel bijzonders en ik mag mijzelf gelukkig prijzen hieraan een steentje bij te kunnen dragen.

Als gastouder vind ik het belangrijk mee te veren in de interesses en behoeftes van het kind. Op nummer één staat het volgen van de behoefte van ieder kind. Daarnaast probeer ik de nodige uitdaging en verdieping te bieden. Omdat de ontwikkeling van een kind nooit stil staat en ik ook niet uitgeleerd ben, volg ik met regelmaat een cursus of bijscholing. Van het werken met baby’s tot en met het VVE-programma Kiki. Een mooie uitspraak die ik altijd in gedachte hou: ‘In de ogen van kinderen zijn er geen 7 wereldwonderen maar 7 miljoen’. Dagelijks zie ik de verwondering en het enthousiasme als kinderen iets nieuws ontdekken. Ik help ze dan ook graag om, stapje voor stapje, meer van de wereld te mogen zien en ontdekken. De band die we hierdoor samen opbouwen is onbetaalbaar.Mijn werk kan ik het beste omschrijven als het beste uit twee opvangwerelden halen. De kleinschaligheid en persoonlijkheid van een gastouder, waarin de ouders veel ruimte hebben om te communiceren en hun eigen inbreng kunnen geven aan de dag, vooral bij de allerkleinsten. Ook geeft mijn gastouder opvang een eigen slaapplek voor de rust en ontspanning die er op momenten nodig zijn in een dag. En dan voor mij het allermooiste voordeel van gastouder zijn: de vrijheid om veel te kunnen bewegen buiten de opvang. Waar het even kan zijn we graag op pad, het liefst in de natuur. Van het speeltuintje, het bos tot de kinderboerderij dat zich om de hoek bevind.

Maar ook heeft mijn kinderopvangervaring en -opleiding vele voordelen, waardoor ik een nog completere opvang kan bieden. Zo werk ik met thema’s waarbij we samen op ontdekking gaan, rondom de belevingswereld van de kinderen tot 4 jaar. Voor mij het grootste voordeel van mijn ervaring in de kinderopvang. Maar ook heb ik ervaring in het begeleiden van de ontwikkeling van de kinderen. Verder heb ik een basisritme aangeleerd die ik meeneem uit de kinderopvang en voor mij en de kinderen rust en regelmaat in de dag brengt.

Niet alleen de band met de kids is voor mij van belang, ik hecht ook veel waarde aan een goede band met de ouders. In overleg is er bij mij heel veel mogelijk en ik sta voor veel dingen open. Heb jij een kindje in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en ben je woonachtig in Oldenzaal? Aarzel dan niet om (vrijblijvend) kennis met mij te maken.


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie