Gastouderopvang Pinkelotje

Gastouderopvang Pinkelotje

Beste ouders, mijn naam is Mannie en ik woon samen met mijn gezin in het prachtige Buurse (Gemeente Haaksbergen). Ik ben al een aantal jaren gastouder bij Snoesje en ik doe dit elke dag met heel veel plezier. In de opvang ben ik erg flexibel, zodat er altijd geschoven kan worden met dagen en/of tijden. Ouders die onregelmatig werken hebben dan ook vaak veel voordeel bij gastouderopvang. Ik vind dat elk kind een individu is en dat ieder kind de aandacht moet krijgen die het verdient. Hierdoor let ik ook goed op de ontwikkeling van het kind. Mocht ik bijvoorbeeld iets opmerkelijks zien, dan geef ik dit door aan de ouders. Doordat ik gastouder ben geworden heb ik de mogelijkheid gehad om verschillende certificaten en opleidingen te behalen, waaronder:

  • MBO Helpende Zorg en Welzijn
  • Basistraining Vroegtijdig Signaleren en diverse andere trainingen op dit vlak
  • EHBKO (Eerste Hulp Bij Kinderongelukken)


Het huis is rustig gelegen aan een pleintje, hier hebben de kinderen de gelegenheid om te spelen, fietsen, voetballen of wat zij maar willen, dit natuurlijk altijd onder toezicht. Ook in de tuin kunnen de kinderen vrij spelen, alles is kindvriendelijk. Zowel binnen als buiten is alles veilig voor kinderen, denk hierbij aan een hek om de vijver, traphekjes, rookmelders, etc. Er zijn veel mogelijkheden waarmee de kinderen kunnen spelen. Er is voldoende speelgoed waarmee de kinderen zich uren kunnen vermaken. Ook zijn er boven bedjes, zodat de jongste kinderen in alle rust kunnen slapen.

Naast dat de kinderen zelf veel kunnen beslissen waar zij mee willen spelen, doe ik ook geregeld activiteiten met de kinderen of gaan we ergens naartoe. Mijn dochter doet de opleiding Pedagogiek dus we ondernemen en overleggen veel samen. Zo gaan we vaak wandelen en mogen de kinderen (als zij dit willen) hun fietsje meenemen. Mocht er de gelegenheid voor zijn, dan bezoeken we ook geregeld een kinderboerderij of speeltuintje in de buurt. Ook knutselen doe ik geregeld met de kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wensjes voor een jarige, themawerkjes n.a.v. een seizoen, carnaval, Kerst, Vader- en/of Moederdag. De kinderen mogen natuurlijk ook zelf altijd knutselen wanneer zij dit willen.

Met vriendelijke groet,

Mannie


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie