Gastouderopvang Steffi

Gastouderopvang Steffi

Beste ouders, ik ben Stefanie en heb mijn eigen kleinschalige kinderopvang aan huis. In 2010 ben ik afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Deze opleiding heb ik gedaan omdat ik graag met kinderen wilde gaan werken. De afgelopen jaren heb ik in de zorg (GGZ) gewerkt, maar vind het nu dan echt tijd om mijn wens van toen te realiseren: werken met kinderen!

Mijn vriend en ik wonen sinds 2014 in Hengelo en dachten dat dit het perfecte moment was voor thuisopvang. We konden het huis nog prima aanpassen aan de eisen van een opvang. Zo hebben wij in de woonkamer op de begane grond een speelhoek gerealiseerd. In de praktijk blijkt dat de gehele woonkamer als speelkamer gebruikt wordt. Om te zorgen voor het juiste speelgoed, passend bij de leeftijd, ben ik lid geworden van de speel-o-theek. Hier kan speelgoed themagericht en passend bij de leeftijd en het seizoen geleend worden.Op de eerste verdieping hebben wij een gemoedelijke rustruimte waar de opvangkinderen kunnen slapen. Deze is helemaal en alleen voor de opvangkinderen. Kinderen die moeten slapen krijgen hun eigen beddengoed. Verdere slaapbenodigdheden wil ik de ouders vragen om mee te brengen. Indien zich per dag meer “slaapkinderen” aanmelden zal ik zorgen voor voldoende bedjes, maar voorlopig hebben wij er twee. Zowel de ruime tuin als ook de omgeving is geschikt voor kinderen. We wonen aan de buitenste rand van de Hasseler Es, meerdere speelveldjes in de directe omgeving en ook een park waar je lekker kunt wandelen.

Graag wil ik flexibele opvang aanbieden, waarbij opvangtijden en -dagen in overleg zijn. Van collega’s uit de zorg weet ik hoe moeilijk het af en toe is om opvang voor de kids te vinden, daar wil ik graag bij helpen door opvang aan te bieden die past bij de (wisselende) werktijden van de ouders. In overleg is veel mogelijk.

In Augustus 2015 is onze dochter Lisa geboren. Dat is ook de reden dat ik tijdelijk gestopt was met de opvang. Onze dochter is een nieuwsgierig, vrolijk en ontspannen baby. Haar kennende zal zij het erg gezellig vinden als er kindjes komen om hier te spelen, knutselen, bakken en nog veel meer.

Groetjes Stefanie (zeg maar Steffi)


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie