Kindcentrum De Molshoop

Kindcentrum De Molshoop

Hallo ouders! Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Carolien (1981) en samen met mijn man en onze twee kinderen (2006 en 2009) wonen wij in Losser. In 2005 heb ik mijn diploma Sociaal Pedagogisch Medewerker behaald. Sinds die tijd heb ik op verschillende locaties in Enschede en Losser gewerkt in de kinderopvang als Pedagogisch Medewerker. Nu richt ik mij volledig op mijn eigen kleinschalige kinderopvang in mijn eigen woning met de naam: ‘Kindcentrum De Molshoop’. Naast mijn diploma Sociaal Pedagogisch Medewerker heb ik ook diverse certificaten behaald: een VVE-certificaat, een certificaat ‘kinderen met plezier in beweging’, Startblokken van basisontwikkeling, opbrengstgericht werken VVE, en natuurlijk een certificaat kinder-EHBO. De opgedane kennis komt goed van pas bij mijn werkzaamheden met kinderen. Ik maak daarnaast binnen mijn opvang gebruik van het principe van ‘positief opvoeden’, waarbij aandacht wordt geschonken aan goed en positief gedrag.Kindcentrum De Molshoop is gelegen in Losser. Hier hebben wij in onze woning een aparte speel- en opvangruimte gerealiseerd voor de kinderen. Ik vang thuis vier dagen per week kinderen op. De grote achtertuin met een zandbak en een schommel is de ideale omgeving voor kinderen om te spelen, te ontdekken en van alles te leren. De woning beschikt over een grote woonkamer en een ruime keuken die voldoende ruimte biedt voor gezellige en leuke bak- en kookactiviteiten, er is een aparte speelkamer waar de kinderen heerlijk kunnen spelen, knutselen, zingen en dansen. Alles om je vrij en veilig te voelen. Boven is er ook nog een aparte slaapkamer te vinden waar de kinderen die dat nodig hebben nog even heerlijk kunnen slapen.

Ik ben een erg enthousiast en vrolijk persoon die houdt van gezelligheid. Tegelijkertijd straalt ik ook veel rust uit naar de kinderen en dat is een eigenschap die voor de kinderen erg prettig is. Ik vind het belangrijk om de kinderen structuur te bieden op het gebied van slapen en eten en ik draag dan ook graag mijn steentje bij aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Alle kinderen hebben bij kindcentrum De Molshoop de vrijheid om dingen te doen en te ontdekken, uiteraard wel binnen bepaalde grenzen. Bovendien móeten kinderen bij mij niets, maar bied ik ze wel de mogelijkheden aan om dingen te doen en te ondernemen en te stimuleren iets nieuws te ontdekken. Opvang bij De Molshoop moet immers vooral leuk zijn!

Naast alle speelmogelijkheden is er ook een mooie overkapping geplaatst, waar het voor de kinderen heerlijk vertoeven is. Niet alleen om te spelen, maar bijvoorbeeld ook om gezellig met zijn allen te eten. Daarnaast is er in de omgeving van kindcentrum De Molshoop van alles te ontdekken. Wandelen in de natuur, naar de speeltuin toe. Is het wat minder weer, dan worden er vooral binnen activiteiten ondernomen. Denk daarbij aan puzzelen, liedjes zingen, tekenen of knutselen waarbij Carolien werkt op basis van thema’s.

Kindcentrum De Molshoop voldoet aan de normen en richtlijnen van de Wet Kinderopvang en is veilig en kindvriendelijk ingericht. Voor de eerste opening is een Risico Inventarisatie Veiligheid en Gezondheid uitgevoerd die de GGD jaarlijks controleert. Ik ben geregistreerd bij Gastouderbureau Snoesje.

Met vriendelijke groet,

Carolien


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie