Kinderopvang De Mus

Kinderopvang De Mus

Hallo ouders,

Mijn naam is Lydia (1989, Hengelo) en ik ben gastouder in Overdinkel. Ik woon, sinds 2012, samen met mijn vriend Tom en onze twee konijntjes Pippa en Loesje. Al tijdens mijn studies (Sociaal Pedagogisch Werk niveau 4 en Bachelor Integrale Veiligheidskunde) was ik werkzaam in de zorg- en welzijnssector. Hierdoor heb ik ruim twaalf jaar werkervaring. Ik heb onder andere op een kinderdagverblijf, een psychiatrische instelling voor jongeren en een afdeling voor dementerende ouderen gewerkt. Daarnaast heb ik een zomer vrijwilligerswerk in Zambia gedaan. Tijdens mijn studie heb ik mij gericht op het werken in het speciaal onderwijs en ben daarvoor ook naar het buitenland geweest. Voor ik als gastouder startte was ik fulltime werkzaam als nanny. Ik had de zorg voor een een meisje van vier en een baby jongetje. Voor die baan heb ik ook veel gereisd. Reizen is dan ook een grote hobby van mij. Daarnaast rij ik fanatiek paard, hou ik van koken en bakken maar ben ik ook graag thuis creatief bezig.Wij wonen in een gezellige twee-onder-een-kapwoning in een rustige, kindvriendelijke wijk. Ons huis is licht en sfeervol, rookvrij en onze huisdieren wonen in de tuin. In onze straat is een speeltuintje en ligt op loopafstand van het buitengebied van Losser. Dat biedt volop de mogelijkheid tot wandelen en genieten van de natuur. Ook de bibliotheek en het centrum zijn op loopafstand. Aan ons huis zit een overkapping waardoor uw kind ook bij minder mooi weer prettig buiten kan spelen. Voor de opvang heb ik een speciale slaapkamer ingericht waar de kleinste, en ook de wat oudere kinderen rustig kunnen slapen. De woonkamer en keuken staan in open verbinding met elkaar waardoor ik goed het overzicht kan houden.

Het gastouderschap spreekt mij zo aan omdat ik kinderen in huiselijke sfeer kan helpen groot en zelfstandig te worden. Daarbij vind ik structuur en rust, voor met name de jongste kinderen, erg belangrijk. De dagen bij Kinderopvang De mus zijn gevuld met een goede mix van vrij spelen, doelgericht leren en bewegen. Dat doe ik aan de hand van thema’s maar ook door gebeurtenissen uit de dagelijkse omgeving. Activiteiten die uw kind bij De mus onderneemt zijn bijvoorbeeld knutselen, buiten spelen, muziek en beweging, lezen, helpen in de keuken / bakken en wandelen.

Ik vind het belangrijk mijn kennis en kunde actueel te houden, daarom lees ik veel vakliteratuur en probeer ik regelmatig een relevante cursus te volgen. Verder ben ik in het bezit van een certificaat kinder-EHBO en reanimatie / AED.

Opvangtijden zijn in overleg. Ik vang kinderen op in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Kijk ook eens op de Facebookpagina van Kinderopvang De mus!


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie