Kinderopvang Esther

Kinderopvang Esther

Graag wil ik me even voorstellen. Ik ben Esther (1980) en ik woon samen met mijn man Bertin en onze drie kinderen Jesse (2008), Rick (2010) en Bente (2013) in Rietmolen. We wonen in het buitengebied van Rietmolen en wonen naast de boerderij van mijn broer/ouders.

Ik ben in 2000 van school gekomen met mijn diploma van de MAS (middelbaar agrarische school) en ik heb daarna 9 jaar in een kwekerij gewerkt. Eind 2008 ben ik bevallen van mijn zoontje Jesse en ik zou in april 2009 weer beginnen bij de kwekerij. Helaas stopte het bedrijf ermee, kreeg ik ontslag en kwam ik dus bij huis. Ik was veel bij mijn zoontje en vond het hartstikke leuk om die tijd samen door te brengen. Toen heb ik dus ook besloten om als gastouder te gaan werken. Ik ben in januari 2010 begonnen aan de opleiding voor gastouder. Sindsdien werk ik als gastouder. Ik ben dus in het bezit van het vereiste diploma Helpende Zorg en Welzijn en heb ook de opleiding gevolgd voor Eerste Hulp aan Kinderen. Afgelopen januari ben ik bevallen van ons tweede zoontje Rick. Ik ben blij dat ik veel thuis ben en ik zelf kan zien en meemaken hoe snel ze zich ontwikkelen.Bij ons is er genoeg plek om buiten te spelen. We hebben een afgesloten ruimte waarin de kinderen vrij kunnen spelen. Hier staan schommels, een glijbaan, een zandbak en het konijnenhok. Er zijn ook nog fietsjes, loopauto`s, een speelkraan, trekkers, een step, een skippybal, ballen en een kleine trampoline. Er is ook nog een bolderkar en ik heb ook nog een bakfiets waarin twee kinderen kunnen zitten.

Binnen in het huis mogen de kinderen in de woonkamer en de keuken spelen. In de keuken wordt meestal gekleurd en geknutseld. In de woonkamer heb ik een aparte speelhoek voor de kinderen. De kinderen mogen overal mee spelen, maar aan het eind van de dag wordt alles ook weer samen opgeruimd.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich vrij kunnen bewegen en dat ze ook leren om met dieren om te gaan. Zelf hebben we een konijn en een paar kippen. En op de boerderij zijn een hond, twee geiten, een pony en ook nog varkens met kleine biggetjes. Samen met de kinderen gaan we het konijn en de kippen voeren, en even kijken of er nog eieren in het hok liggen. Regelmatig lopen we ook een rondje om de boerderij, dan kijken we bij de geitjes of geven de pony nog wat lekkers. Zelf vind ik het erg leuk om de kinderen uit te leggen wat er op een boerderij dus allemaal gebeurt. Dat er op het land bijvoorbeeld aardappels staan en dat de kinderen dan zelf mogen zoeken in de grond naar aardappels.

Esther


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie