Kinderopvang Het Ezeltje

Kinderopvang Het Ezeltje

Graag wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Anke, ik ben geboren op 27 december 1986 en kom van oorsprong uit Haaksbergen. In 2006 heb ik de opleiding Onderwijsassistent met goed gevolg afgesloten en in 2008 mijn diploma Sociaal Pedagogisch Werk niveau 4 (SPW) behaald. Dat wil zeggen dat ik twee opleidingen heb afgerond om met kinderen te mogen werken. Toen ik tijdens mijn afstudeerproject voor SPW tijd over had leek me dat een mooie kans om vast te gaan werken. Zo kwam ik in contact met Gastouderbureau Snoesje en ben ik via hen de opvang van twee jongens gaan verzorgen. Ontzettend leuk!

In het najaar van 2008 is ons gezin verhuisd naar een woonboerderij in Sint Isidorushoeve. Een prachtige plek in het buitengebied en toch gemakkelijk bereikbaar. Onze woning ligt op ongeveer een kilometer afstand van de basisschool, de sportvelden, de peuterzaal en de woonwijken van De Hoeve. Het huis bestaat uit twee gescheiden woongedeelten. In het ene deel heeft ons gezin zijn intrek genomen, de andere ruimte bleef nog leeg staan. Aangezien het werken als gastouder mij zo goed beviel, kwam ik samen met Gastouderbureau Snoesje op het idee om hier mijn eigen kleinschalige kinderopvang te beginnen. Mijn opvang is gestart op 5 januari 2009. Vanaf september 2012 ben ik een zelfstandig kinderdagverblijf en gelden er iets andere regelingen en tarieven.De belevingswereld van de kinderen staat centraal bij “Het Ezeltje”. Het is geen ‘groep’ die ik begeleid maar kinderen als individu. Elk kind is anders en daarom kijk ik voor elk kind afzonderlijk naar zijn/haar ontwikkelingsfase, interesse en tempo. Activiteiten die we ondernemen zullen hierop worden afgestemd. Kinderen krijgen de ruimte om op ontdekkingstocht te gaan en zich te ontwikkelen. Dit is mede mogelijk omdat er maximaal zes kinderen tegelijk in de opvang aanwezig zijn.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat kinderen zich veilig en geborgen voelen. Dat probeer ik te realiseren door een huiselijke sfeer te scheppen binnen “Het Ezeltje”. De kinderen kunnen en mogen hier op ontdekkingstocht gaan en worden gestimuleerd om van alles te ondernemen. “Het Ezeltje” ligt in een landelijke omgeving waarvan ik dankbaar gebruik maak. Zo zijn er plantenbakken, waar de kinderen zelf zaadjes kunnen planten en die vervolgens zien uitgroeien tot een bloem of groente. Natuurlijk moet de groente die ze zelf hebben verbouwd geproefd worden!

Daarnaast zijn er een aantal dieren, die vanzelfsprekend veilig afgescheiden staan van het speel- en opvanggedeelte. Onder begeleiding mogen de kinderen om de beurt het paard aaien en borstelen. Het zelfde geldt voor de konijnen en cavia’s, die in hokken en een grote ren zitten. De papegaaien halen gekke kunsten uit en kletsen ons de oren van het hoofd. De hond vind het maar al te gezellig dat er zoveel kinderen komen spelen en naar de schildpadden kun je uren kijken. Door voorzichtig te doen met de dieren en deze zacht te aaien leren kinderen rekening houden met anderen. Dieren kunnen vaak troost bieden, wat een goede invloed heeft op kinderen. Het verzorgen van de dieren gebeurt uitsluitend onder begeleiding, waarbij gelet wordt op veiligheid en hygiëne.

Natuurlijk is er binnen ook nog van alles te doen. Er is speelgoed in overvloed aanwezig en knutselen en voorlezen zijn dingen die ik graag met de kinderen doe.

Groetjes Anke


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie