Kinderopvang Het Speelhuis

Kinderopvang Het Speelhuis

Mijn naam is Ingrid en ik ben geboren in 1962. In 2003 heb ik de opleiding SPW 3 afgerond gericht op de kinderopvang. Dit omdat ik een grote passie heb voor kinderen. Het kind staat voorop en elk kind is uniek. Ik ben getrouwd met Gerard en we wonen heerlijk buitenaf. Mijn eigen gezin bestaat uit drie volwassen kinderen en ik ben oma van vier prachtige kleinkinderen.

Het Speelhuis is een kleinschalige kinderopvang voor maximaal zes kinderen per dag in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en eventueel buitenschoolse opvang. De opvang is landelijk gelegen en vindt plaats in een aparte, aan het woonhuis gebouwde ruimte. Daarbij is de inrichting en het speelgoed afgestemd op de leeftijd en vaardigheden van de kinderen. Er is ook een aparte buitenspeelruimte waar de kinderen veilig kunnen buitenspelen.Wij genieten van de rust buitenaf en trekken er bijna elke dag op uit, zoals door de kippen te voeren op het erf, te wandelen over een prachtig zandpad, te tekenen in het zand, etc. In de zomer gaat het zandbakspeelgoed mee naar het zandpad. Buiten hebben we de ruimte en rust, en kunnen we heerlijk picknicken. Ook genieten we van de grote weilanden om ons heen. Ik ben ook heel bewust bezig met het volgen en stimuleren van de ontwikkeling. Bij het Speelhuis worden regelmatig leuke knutsels gemaakt en activiteiten ondernomen, zoals appelmoes maken, verven en themagericht knutselen. Ik hanteer een vaste dagplanning en vind rust en regelmaat erg belangrijk voor kinderen.

Het Speelhuis is het hele jaar geopend met uitzondering van: erkende feestdagen, drie weken in de bouwvakvakantie (regio noord), en afwezigheid van gastouder in bijzondere gevallen. Indien gewenst kan Gastouderbureau Snoesje in deze gevallen een vervangende gastouder voor u regelen.

Een dagje in Het Speelhuis:

7.45 De kinderen kunnen gebracht worden en gaan vrij spelen, nadat we papa of mama vrolijk hebben uitgezwaaid
9.15 Samen met de kinderen ruimen we het speelgoed van de vloer op
9.30 Zingen of voorlezen en dan is er fruit met drinken (snoetjes poetsen)
10.00 Toiletbezoek en verschonen, daarna bijna altijd heerlijk buiten zijn en spelen
10.45 Gezamenlijke activiteit van spel of knutselen
11.15 Samen met de kinderen ruimen we het speelgoed op voor we aan tafel gaan
11.30 Aan tafel zingen we smakelijk eten, dan vullen we ons buikje met één boterham gezond beleg en daarna een boterham of cracker met beleg naar eigen keuze
12.15 Snoetjes poetsen, verschonen en de kinderen die toe zijn aan middagslaap gaan met of zonder knuffel en/of speen naar bed toe
12.30 Kinderen die niet hoeven te slapen mogen helpen met opruimen en afwassen en stofzuigen, daarna even een dvd’tje kijken (rustmoment)
14.45 De kinderen worden nu een voor een wakker. Ze worden verschoond en dan gaan we gezamenlijk aan tafel voor drinken en wat lekkers (elke dag weer een gezonde traktatie)
15.15 Wie wil mag buiten spelen. Dit willen ze meestal allemaal wel. Als kinderen liever binnen spelen kan dat ook
16.15 Speelgoed opruimen, zowel binnen als buiten en daarna de handen wassen. Allen aan tafel voor wie warme hap heeft meegebracht, andere kinderen mogen dan nog een crackertje met smeerkaas of smeerworst en iets te drinken
Snoetjes poetsen en verschonen. Dan zijn alle kinderen klaar om opgehaald te worden na een geweldige dag in Het Speelhuis. Alle kinderen gaan weer blij naar huis.

Het Speelhuis verzorgt tegen vergoeding halve of hele dagen opvang voor uw kinderen van baby tot kleuter. Ook in vakantie periodes is het mogelijk BSO kinderen op te vangen (indien er plaats is). Het Speelhuis biedt ook opvang voor één dagdeel per week.

Verzorging van kinderen en het slapen: Luierdoekjes, beddengoed, slabbers zijn aanwezig. Luiers, billencrème (i.v.m. besmetting), babyvoeding, slaapzak, reserve kleding, ondergoed nemen de ouders zelf mee.

Met vriendelijke groet, Ingrid


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie