Kinderopvang Ine

Kinderopvang Ine

Mijn naam is Ine en ik ben getrouwd met Tonnie. Samen hebben wij twee jong volwassen dochters Danique van en Lissa. Ik ben de oudste uit een gezin van zeven kinderen en zolang ik me kan herinneren wilde ik al kleuterleidster worden. Door het groot aantal kleuterleidsters in Nederland werd mij dit tijdens het kiezen van mijn vakkenpakket tot mijn grote spijt afgeraden. Ik ging bij de ABN-AMRO werken als administratief medewerkster, en heb dit gelukkig met veel plezier gedaan. Echter toen ik zelf moeder werd kwam mijn oude wens weer naar boven. Ik heb toen een aantal jaren op twee kinderen gepast uit één gezin. Deze kinderen kwamen bij mij thuis en waren iets jonger dan mijn eigen kinderen. Dit ging erg goed en was erg leuk om te doen. Toen deze kinderen naar de basisschool gingen ben ik als assistent-peuterleidster gaan werken bij de peuterspeelzaal. Ook heb ik nog een jaar op een jongen gepast van een kennis van mij.

Alweer een tijdje geleden heb ik mij aangemeld bij Gastouderbureau Snoesje als gastouder en volg ik de cursussen die er aangeboden worden. Ik vang inmiddels een groepje kinderen op. Ik vind het geweldig om te doen en heb het heel erg naar mijn zin. Doordat ik mij heb aangemeld als lid van de Gastoudercommissie heb ik ook regelmatig contact met andere gastouders.Ik ben erg flexibel en kan elke werkdag kinderen op vangen. Het tijdstip van halen en brengen gebeurt in overleg. Luiers, billendoekjes en babyvoeding worden door de ouders meegebracht. De rest wordt door mij verzorgd. Ook werk ik met zogenaamde oppasboekjes. Hierin vertellen ouders de bijzonderheden of vermelden eventuele wijzigingen in het voedings- of slaapschema. Ik op mijn beurt vermeld hier in wat we gedaan hebben en wat er zoal is gebeurd.

De kinderen worden door de ouders gebracht. Er staat speelgoed klaar zodat de ouders even kunnen praten en wat kunnen doorgeven. Alle kinderen hebben een tas bij zich met een setje reservekleding, babyvoeding, billendoekjes, een eigen fles en/of een eigen beker. Slaapzakjes hoeven niet meegegeven te worden. Deze zijn in verschillende maten aanwezig. Als alle te verwachten kinderen binnen zijn worden eerst de eventueel aanwezige baby’s verzorgd. De kinderen die dit leuk vinden worden hier bij betrokken. Daarna gaan we naar buiten en worden de konijntjes verzorgd. Af en toe hebben we een nestje. De kinderen vinden dit helemaal het einde!

Graag zie ik de kinderen verschijnen in kleding die vies mag worden. Een “buitensetje” mee geven mag natuurlijk ook. Om ongeveer 10.00 uur maak ik voor de kinderen fruit en drinken klaar en gaan ze samen aan tafel. Tijdens het fruit eten mag er TV gekeken worden. Vaak is dit het enige moment dat de TV aanstaat. Dit wordt door mij zoveel mogelijk beperkt. Als het weer het toelaat kan er buiten gespeeld worden. Wij zijn in het bezit van een grote tuin die door de kinderen naar hartelust benut mag worden. De gehele tuin is afgezet zodat de kinderen veilig kunnen spelen. Wij hebben een zandbak, glijbaan, ballententje, loopauto, driewielers, trekkertjes, een skippybal, enz. Ook knutsel ik met de kinderen die daar behoefte aan hebben. Is er een ouder of grootouder jarig, wordt er door de kinderen zelf iets gemaakt. Dit is iets wat met veel enthousiasme wordt gedaan. Ook wordt er gelezen, gezongen en gedanst. Soms worden er muziekinstrumentjes bij gebruikt. Met baby’s wordt na elke voeding/verschoning even gebabbeld, gezongen en geknuffeld. Om ongeveer kwart voor twaalf wordt de tafel gedekt en eten we gezamenlijk brood. Hierna gaan de kinderen die nog een middagslaapje doen, naar bed.

Regelmatig brengen we een bezoek aan de dieren op het Wiedenbroek. Deze worden door de kinderen gevoerd. We gaan op de fiets of met de bolderkar of wandelwagen. Dit is uiteraard afhankelijk van het aantal kinderen dat meegaat. Ook brengen we wel eens een bezoek aan de kinderboerderij. Een enkele keer wordt de auto gebruikt. Dit alleen met de toestemming van de ouders.

Ik ben dagelijks in het bezit van een auto (met autostoeltje) zodat ik indien nodig snel met een kind bij de dokter kan zijn. Mijn buren en een zus van mij zijn voor mij de achterwacht indien deze situatie zich voordoet. Er ligt een mapje op tafel met alle gegevens van de kinderen (incl. foto) en de bijbehorende telefoonnummers. De kinderen worden aan het eind van de dag door de ouders opgehaald. Mocht dit door omstandigheden door iemand anders worden gedaan, wordt dit van te voren aan mij doorgegeven.

Voor het eten, na het toiletgebruik en indien nodig worden de handjes gewassen. Zindelijkheidstraining die door de ouders is gestart wordt door mij voortgezet. Er is een potje, een brilverkleiner en een opstapkrukje aanwezig. Aankomend voorjaar wordt onze tuin aangepast en komt er extra speelruimte bij. Ik ben erg enthousiast en mede daardoor mijn man en kinderen ook.

Ik vind dit de leukste baan die ik ooit heb gehad en ik hoop het nog lang te mogen doen.

Hartelijke groet,

Ine


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie