Kinderopvang Okibea

Kinderopvang Okibea

Hallo ouders! Mijn naam is Marja. Ik ben geboren in 1960 in Oudkarspel, gelegen in Noord-Holland. In 1977 ben ik in Amsterdam begonnen met het werken met kinderen. Ik heb veel ervaring opgedaan in een kleutergroep met kinderen van verschillende culturen. Zo ook in Utrecht, waar ik twee jaar heb gewerkt op een peuterspeelzaal. Daar begeleide ik ook stagiaires. Daarna studeerde ik voor gezinsverzorgende. In 1982 ben ik getrouwd met Rob en in Haaksbergen komen wonen. De eerste jaren heb ik met veel plezier in de gezins- en bejaardenzorg gewerkt, echter bleef ik het werken met kinderen erg missen. Daarom ging ik weer in een kinderdagverblijf werken. Sinds 2007 werk ik via Gastouderbureau Snoesje. Ik vind het erg leuk om gastouder te zijn. Belangrijk vind ik de aandacht voor het individuele kind. Ik kan die volop geven omdat de groep uit maximaal vijf kinderen bestaat. Incidenteel zes kinderen i.v.m. BSO-opvang.

In 1993 is onze zoon Gijs geboren en in 1995 onze tweeling zonen Douwe en Thomas. Wij genieten met het hele gezin van de gastkinderen. Ook onze kleine hond Siska hoort er helemaal bij. Samen uitlaten en onder toezicht eten geven vinden de kinderen geweldig. Als het allemaal wat te druk wordt zoekt ze haar plekje op het opkamertje, waar haar mandje staat. Natuurlijk gebeurt dit onder toezicht. 

Sinds maart 2009 hebben de kinderen beneden een nieuwe speel- en slaapruimte gekregen. Maar ook de huiskamer wordt volop benut. De kinderen hebben buiten een veilige plek om in de zandbak te spelen, de trampoline is ingegraven en staat achter het hek. Fietsen, steppen, met de bal spelen en bellen blazen hoort daar ook bij. Met warm weer kan er met de waterbaan of watertafel gespeeld worden. Samen wandelen, eendjes voeren en soms een bezoekje aan de kinderboerderij brengen hoort ook bij de activiteiten. Als de groepsgrootte het toelaat gaan we op visite bij collega gastouders. Mijn opvang ligt nabij het centrum van Haaksbergen.

Sinds 2014 ben ik een gecertificeerde VVE-opvang (vroeg- en voorschoolse educatie). Ik werk met veel enthousiasme met beer Kiki, het vriendje van de kinderen. Door het werken met de thema’s van Kiki leren we op een speelse wijze nieuwe woorden. We lezen boekjes, gaan op ontdekkingstocht en maken mooie knutsels. Op de thematafel zetten we alles neer wat te maken heeft met het thema van die maand. Kinderen mogen ook zelf iets meenemen van huis. Natuurlijk mag er ook mee gespeeld worden. Jaarlijks volg ik de herhalingstraining kinder-EHBO, op die manier blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. In de schoolweken werk ik soms met een stagiaire van het ROC.

Kinderopvang Okibea is geopend van maandag tot en met donderdag, van 07:00 tot 18:00.

Met vriendelijke groet,

Marja


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie