Kinderopvang Risje Rasje

Kinderopvang Risje Rasje

Graag wil ik mij even voorstellen: ik ben Mariska (1969), met mijn man Bennie en onze twee zonen (1995 & 1998) woon ik aan de rand van de wijken Zienesch en Wolferink. Vanaf mijn 19de vang ik kinderen op als hun ouders aan het werk zijn, de eerste jaren bij de vraagouders thuis en vanaf de geboorte van mijn oudste vanuit ons eigen huis. Sinds 2007 sta ik ingeschreven als gastouder bij Gastouderbureau Snoesje. Ons huis en tuin zijn zo ingericht dat de opvangkinderen veilig kunnen spelen in een huiselijke omgeving. Voor de kleintjes die slapen is er een aparte slaapkamer met twee bedjes.Binnenshuis kunnen de opvangkinderen spelen met o.a. het keukentje, de garage, auto’s, Duplo, poppen, puzzels, enz. Voor de BSO-kinderen is er o.a. Knex, Lego en Kapla aanwezig. Ik ben zelf graag creatief bezig en heb veel verschillende knutselmaterialen in huis waarmee de kinderen ook aan de slag kunnen zoals: tekenen, knippen, plakken, kleien, haken, borduren, stempelen, vilten, enz. In onze geheel afgesloten achtertuin kan gespeeld worden met het buitenspeelgoed. Ook trekken wij er regelmatig op uit om onze hond (teckeltje) uit te laten of de eendjes te voeren, de loopfietsjes gaan dan meestal mee. In de omgeving van ons huis zijn veel speeltuintjes en schoolpleinen waar de kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, klauteren en voetballen.

Een bezoekje aan de bibliotheek, kinderboerderij, supermarkt, het kabouterbos of een collega-gastouder van Gastouderbureau Snoesje behoren ook tot de activiteiten die ik met de kinderen onderneem. Ik heb bewust voor kleinschalige opvang gekozen zodat elk kind zijn eigen plekje binnen ons gezin kan krijgen en zo volledig tot recht kan komen in zijn/haar ontwikkeling.

Jaarlijks volg ik de cursus kinder-EHBO, tevens ben ik sinds juni 2013 gestart met het VVE-programma Kiki, een vroeg- en voorschools educatieprogramma voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Daarnaast werk ik met Kindergebarentaal van Lotte & Max, zie de foto voor de diverse woordkaarten die ik hiervoor gebruik.

Mijn opvang is van maandag tot en met vrijdag geopend, de begin- en eindtijden zijn in overleg. De minimale afname is 5 uur per dag voor dagopvang, voor de BSO kinderen is dit 3 uur per dag. Flexibele opvang is ook mogelijk.

Graag tot ziens, Mariska


Kom een kijkje nemen

Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen?
Neem dan gerust contact op met ons.

Ik ben geïnteresseerd in deze locatie