Dag van de Gastouder groot succes

DATUM: 5 november 2015

Elke derde donderdag van de maand september wordt de Dag van de Gastouder gevierd. Tijdens deze dag worden gastouders in het zonnetje gezet en wordt hun mooie beroep onder de aandacht gebracht. Bij Gastouderbureau Snoesje zijn we bijzonder trots op onze gastouders. Op donderdag 17 september stuurden wij hen als blijk van onze waardering daarom een leuk kaartje.

Blijk van waardering voor gastouders

De Dag van de Gastouder wordt inmiddels al meer dan een decennium gevierd. Het initiatief ontstond in 2002 uit de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang. De doelstelling is om gastouders en andere medewerkers in de kinderopvang in het zonnetje te zetten. Werkgevers en ouders kunnen op deze manier hun waardering uiten voor de gastouders die hun kinderen dagelijks op een fijne en professionele wijze opvangen.

Traditiegetrouw wordt de Dag van de Gastouder georganiseerd op de derde donderdag van de maand september. Dit jaar viel de dag op donderdag 17 september. Voor Gastouderbureau Snoesje was dit de ultieme gelegenheid om gastouders waardering te tonen voor hun betrokkenheid en deskundigheid.

Gastouderschap is een vak apart

Wij weten namelijk uit ervaring dat het gastouderschap veel méér is dan oppassen alleen. Het is een vak apart, waarvoor de nodige kennis en expertise is vereist. Een gastouder brengt veel tijd door met een kind en speelt daarom een belangrijke rol in de opvoeding. Het kind ervaart deze veilige omgeving als een tweede thuis en krijgt volop de gelegenheid zich te ontwikkelen.

Het gastouderschap brengt hierdoor een grote verantwoordelijkheid met zich mee en wordt door Gastouderbureau Snoesje zeer serieus genomen. Wij werken alleen met gastouders die voldoen aan strenge selectiecriteria en die aansluiten op de wensen en verwachtingen van ouders. Onze gastouders volgen de ontwikkeling van het kind nauwgezet en stimuleren deze waar nodig.

Positieve reacties op kaartje

Daarnaast dragen gastouders bij Gastouderbureau Snoesje het belang van het kind hoog in het vaandel en onderscheiden zij zich door hun goede communicatie en betrokkenheid. Elke dag weer gaan zij op integere en flexibele wijze om met zowel ouders als kinderen en oefenen zij hun vak uit met passie en bevlogenheid. Als gastouderbureau zetten wij onze gastouders daarom graag in het zonnetje.

Wij stuurden onze gastouders op 17 september dan ook een leuk kaartje om hen een fijne Dag van de Gastouder te wensen. Een klein gebaar als blijk van onze waardering. Getuige de vele reacties op onze Facebook-pagina werd dit absoluut gewaardeerd! Klik hier om het kaartje te bekijken en de vele positieve reacties te lezen. Wat ons betreft was de Dag van de Gastouder dit jaar een groot succes en wij kijken nu alweer uit naar volgend jaar!