De 10 grootste voordelen van gastouderopvang

DATUM: 21 december 2015

Het einde van het jaar nadert en dus rijst de vraag of u volgend jaar gebruik gaat maken van gastouderopvang. Al eerder schreven wij immers hoe het kabinet vanaf 1 januari 2016 € 290 miljoen extra gaat investeren in gastouderopvang. Hiermee bespaart u als ouder tot wel honderden euro’s per jaar.

Dit is dan ook het ideale moment om in te stappen en de voordelen van gastouderopvang zelf te ervaren. Gastouderopvang heeft namelijk vele sterke punten ten opzichte van andere vormen van kinderopvang. In dit artikel bespreken we de 10 belangrijkste voordelen van gastouderopvang en de positieve effecten op uw kind.

 1. Gastouderopvang is kleinschalig
  Uit een recent onderzoek blijkt dat de kleinschaligheid van gastouderopvang leidt tot meer persoonlijke aandacht voor het kind. Dit resulteert bij veel kinderen in een groter gevoel van welbevinden en veiligheid.
 2. Gastouderopvang geeft een huiselijk gevoel
  De huiselijke setting van gastouderopvang vertoont grote overeenkomsten met de thuisomgeving van het kind. De overgang voor kinderen is hierdoor minder groot. Ook zullen zij zich sneller thuis voelen dan in een grootschalige kinderopvang.
 3. Gastouderopvang door één vertrouwd persoon
  In een gastoudergezin krijgt het kind te maken met één vertrouwd persoon, waardoor er sneller een vertrouwelijke band ontstaat. Bij andere vormen van kinderopvang krijgen kinderen te maken met een diversiteit aan pedagogische medewerkers.
 4. Gastouderopvang stimuleert sociale ontwikkeling
  In een gastoudergezin komt het kind al snel in aanraking met leeftijdsgenootjes. Hierdoor kunnen de kinderen gezellig met elkaar spelen en van elkaar leren. Dit zijn belangrijke ervaringen die leiden tot vriendschappen en die de sociale ontwikkeling stimuleren.
 5. Gastouderopvang is flexibel
  Gastouderbureau Snoesje biedt u in veel regio’s 24 uur per dag en 7 dagen in de week kinderopvang. Onze gastouders zijn bovendien zeer flexibel en houden graag rekening met wisselende werkdagen, werktijden en andere persoonlijke wensen.
 6. Gastouderopvang ook bij onvoorziene omstandigheden
  Natuurlijk kan de vertrouwde gastouder van uw kind een keer ziek of op vakantie zijn. Wanneer dat het geval is, zorgt Gastouderbureau Snoesje voor capabele vervanging. Zo bent u altijd verzekerd van betrouwbare gastouderopvang, ook bij onvoorziene omstandigheden.
 7. Gastouderopvang is voordelig
  Gastouderbureau Snoesje onderscheidt zich van andere gastouderbureaus door zeer gunstige tarieven. Daarnaast betaalt u bij ons, in tegenstelling tot sommige kinderdagverblijven, alleen voor de uren dat uw kind daadwerkelijk gebruik maakt van de opvang.
 8. Gastouderopvang geeft u het recht op kinderopvangtoeslag
  Naast de eerder genoemde kabinetsinvestering van 290 miljoen euro, wordt er in het Belastingplan 2016 nog eens 200 miljoen euro extra uitgetrokken voor kinderopvangtoeslag. Dit betekent dat u als ouder de komende jaren verzekerd bent van veel korting op gastouderopvang.
 9. Gastouderopvang door gekwalificeerde professionals
  Alle gastouders bij Gastouderbureau Snoesje zijn professionals en minimaal in het bezit van een MBO diploma helpende-welzijn en een certificaat Kinder EHBO. Al onze gastouders beschikken daarnaast over een Verklaring Omtrent Gedrag.
 10. Gastouderopvang is veilig en hygiënisch
  Gastouderbureau Snoesje evalueert de gastouderopvang elk jaar met zowel ouders als de gastouders. Daarnaast controleren wij de opvanglocatie elk jaar op veiligheid en hygiëne. Alle onderzoeksresultaten zijn te bekijken op de opvanglocaties en op ons kantoor.