De 5 grootste voordelen van een oppas aan huis

DATUM: 28 juli 2017

In het verleden schreven wij al eens over de 10 grootste voordelen van gastouderopvang. Dat artikel gaat over de traditionele vorm van gastouderopvang, op de eigen opvanglocatie van de gastouder. Sommige ouders geven echter de voorkeur aan een oppas die thuis langskomt. Ook een oppas aan huis biedt namelijk grote voordelen, die we hieronder een voor een bespreken.

1.       Een oppas aan huis bespaart u tijd

Als werkende ouder heeft u een druk leven. Dat mag zo min mogelijk ten koste gaan van de quality time die u met uw kinderen doorbrengt. Een gastouder aan huis zorgt ervoor dat u ’s ochtends ontspannen met zijn allen kunt ontbijten, zonder van alles te hoeven regelen. Het doen van de boodschappen en het ontvangen van postpakketjes; de kinderoppas neemt het u gedurende de dag allemaal uit handen.

2.       Een oppas aan huis bespaart u geld

Als u meerdere kinderen heeft, kunt u geld besparen door een gastouder bij u thuis langs te laten komen. In vergelijking met opvang door een kinderdagverblijf vallen de kosten dan al snel lager uit, terwijl uw kinderen alle individuele aandacht krijgen die ze nodig hebben. In dit geval komt u ook in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

3.       Kinderopvang in een vertrouwde omgeving

Een van de grote voordelen van gastouderopvang in vergelijking met andere vormen van kinderopvang is dat uw kinderen worden opgevangen in een kleinschalige, huiselijke setting. Hierdoor voelt uw kind zich veel eerder vertrouwd. Nog beter is uiteraard opvang in eigen huis. Voor een kind gaat er immers niets boven slapen in het eigen bedje of spelen met vriendjes uit de buurt.

4.       Een huishouden dat op rolletjes loopt

Als u na een drukke dag werken dan eindelijk thuiskomt, wilt u niets liever dan tijd doorbrengen met uw kinderen. Dat kan, omdat de oppas aan huis veel huishoudelijke taken reeds voor u heeft verzorgd. De afwas is gedaan, de kleren van de kinderen hangen droog aan de waslijn en het huis ziet er netjes uit. Zo kunt u onbekommerd genieten van een fijne avond met de kinderen.

5.       Meer individuele aandacht

Daar waar de leidsters in een kinderdagverblijf hun aandacht moeten verdelen over een grote groep, krijgen uw kinderen van de gastouder aan huis alle aandacht die ze kunnen wensen. Dat maakt in de dagelijkse praktijk een groot verschil voor hun gevoel van welbevinden, want elk kind heeft behoefte aan liefde en individuele aandacht. Ook als u zelf niet thuis bent.