Gastouderbureau Snoesje investeert in kennis en ervaring

DATUM: 5 mei 2017

Bij Gastouderbureau Snoesje streven we naar gastouderopvang van de allerhoogste kwaliteit. Onze gastouders voldoen daarom aan de strengste eisen op het gebied van zowel opvanglocatie als diplomering. Toch vinden wij het belangrijk om te blijven investeren in kennis en ervaring. We bieden daarom continu nieuwe trainingen aan, waarvan wij een aantal hieronder bespreken.

Vierde dag van Kiki training

Over een week is het zover: op 13 mei vindt namelijk alweer de 4e dag van de Kiki training plaats. Centraal in deze training staat de rol van de gastouder in de interactie met kinderen. Ieder kind is anders en het is dan ook een cruciale vaardigheid om deze verschillen te herkennen en op de juiste wijze te interpreteren.

Door de ontwikkeling van een kind scherp te volgen en de communicatie hierop aan te passen, kan een gastouder hier een positieve bijdrage aan leveren. Als opvoeder is het ook belangrijk om regelmatig reflectiemomenten te verwerken. Hoe kijken kinderen tegen jou als gastouder aan? Onder leiding van de ervaren trainer Nadine Heemskerk krijg je meer inzicht in je eigen rol.

Training Pedagogisch beleids- en werkplan

Een kleine maand na de Kiki training volgt de Training Pedagogisch beleids- en werkplan. Het hanteren van zo’n werkplan is voor een gastouder sterk aan te bevelen om duidelijk te maken waarom en hoe je bepaalde dingen doet. Dit is voor vraagouders belangrijke informatie, want de eerste levensfase is een belangrijk onderdeel van de persoonlijkheidsvorming voor de rest van het leven van een kind.

De basis voor het pedagogisch werkplan vormen de zogenaamde vijf vormen van pedagogische inzet. Deze helpen om ieder van de vier pedagogische basisdoelen te behalen, zoals die in de Wet Kinderopvang zijn geformuleerd. Het bereiken van deze doelstellingen is een van de belangrijkste taken van een professionele gastouder.

Herhalingstraining Kinder EHBO en andere trainingen

Op dezelfde dag als de Training Pedagogisch beleids- en werkplan vindt de herhalingstraining Kinder EHBO plaats. Gastouderbureau Snoesje verzorgt deze training in nauwe samenwerking met Red Levens, omdat een gedegen opleiding op dit vlak letterlijk van levensbelang is. De herhalingstraining zorgt ervoor dat gastouders op de hoogte blijven van de meest actuele EHBO methodes.

Naast de bovengenoemde trainingen op korte termijn, volgen er dit jaar nog vele andere. Hieronder een opsomming:

  • 23 september – Training ‘Systemisch Werken’ 2017 (dag 1)
  • 4 november – Training ‘Systemisch Werken’ 2017 (dag 2)
  • 18 november – Training ‘Systemisch Werken’ 2017 (dag 3)
  • 16 december – Training ‘Systemisch Werken’ 2017 (dag 4 en certificering)

Bekijk onze evenementenpagina op Facebook om op de hoogte te blijven van de nieuwste trainingen.