Kiki training voor betere interactie met kinderen

DATUM: 17 januari 2018

Wat bij het ene kind werkt, doet dat bij het andere niet. Als gastouder weet je dit als geen ander en probeer je op basis van jouw intuïtie en jarenlange ervaring de behoeften van elk kind zo goed mogelijk te doorgronden. Dit is echter een vak apart, waarover gelukkig voor iedereen nog het nodige valt bij te leren. Speciaal hiervoor organiseert Gastouderbureau Snoesje in 2018 de Kiki training.

Stimuleren van ontwikkeling

De Kiki training is een speciaal programma voor ontwikkelingsstimulering bij het jonge kind. Dat klinkt misschien paradoxaal, omdat bij professionals in de opvangbranche genoegzaam bekend is dat elk kind zich in zijn eigen tempo ontwikkelt. Die ontwikkeling verloopt zelden lineair. Dat wil echter niet zeggen dat jij als gastouder, wanneer nodig, niet iets extra’s kunt bieden.

De Kiki training is bedoeld om jouw professionele blik op de ontwikkeling van elk kind nog verder aan te scherpen. Elk kind dat jij opvangt bevindt zich in een ander stadium van zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Het is daarom van belang om elk kind als individu te stimuleren om telkens nieuwe stappen te zetten in het ontwikkeltraject en constant nieuwe uitdagingen te bieden.

Meer inzicht in jezelf en anderen

In de training spelen fundamentele psychologische elementen een belangrijke rol. Je zult merken dat hoe meer jij van jezelf begrijpt, hoe beter ook het inzicht is dat jij hebt in het denken en handelen van kinderen. Hierdoor leer je ook makkelijker onderscheid maken in de behoeften van elk kind en kun je hier in de dagelijkse praktijk als gastouder effectiever op inspelen.

Tijdens de training kijken we daarom niet alleen naar de kinderen, maar ook naar jouw eigen ontwikkeling als professioneel gastouder en opvoeder. Door jezelf op de juiste momenten een spiegel voor te houden, ontdek je hoe kinders en hun ouderen jou zien en krijg je meer inzicht in eventuele persoonlijke verbeterpunten.

Deelnemen aan de training

Dit toegenomen inzicht in zowel kinderen als jezelf kun je na het volgen van de training ook toepassen in je dagelijkse werk. Je leert met name hoe je de verworven kennis omzet in een andere manier van interactie met de kinderen, onder meer door effectiever te communiceren en de zes interactievaardigheden in de praktijk toe te passen.

De Kiki training is onmisbaar in je ontwikkeling als professioneel gastouder en de eerste dag vindt plaats op 3 februari 2018. De training bestaat in totaal uit vijf dagen (certificering op de laatste trainingsdag op 9 juni) en wordt gegeven door Nadine Heemskerk. Meer weten of deelnemen? Neem dan contact op via 053-5726115 of mail naar info@gastouderbureausnoesje.nl.