Kleinschalige kinderopvang via gastouderbureau in Hengelo

DATUM: 27 januari 2016

Gastouderopvang is een vorm van kinderopvang die tegenwoordig sterk aan populariteit wint. Ook in Hengelo zijn steeds meer ouders op zoek naar kleinschalige gastouderopvang door een betrouwbare gastouder. Via Gastouderbureau Snoesje vindt u een breed aanbod met de mooiste opvanglocaties in Hengelo.

Kleinschalige kinderopvang in Hengelo: voordelen voor het kind

Bij conventionele kinderopvang in een kinderdagverblijf zijn enkele pedagogische medewerkers vaak verantwoordelijk voor grote groepen kinderen. Gastouderopvang via Gastouderbureau Snoesje onderscheidt zich van deze aanpak en biedt kleinschalige gastouderopvang met veel individuele aandacht voor het kind. Dit biedt meerdere voordelen.

Uit onderzoek is gebleken dat de grote hoeveelheid persoonlijke aandacht die een gastouder een kind schenkt, leidt tot een hoger gevoel van veiligheid en welbevinden. Hierdoor verlagen de stressniveaus van het kind en kan het in een ontspannen setting ongestoord genieten van uiteenlopende activiteiten.

Hierdoor is er tegelijkertijd minder aanpassingsvermogen vereist in de overgangsperiode vanuit huis naar gastouderopvang. De huiselijke sfeer van onze kleinschalige opvanglocaties in Hengelo zorgt ervoor dat de overgang vaak moeiteloos verloopt. Het kind zal zich hier snel thuis voelen, dit in tegenstelling tot de grootschalige setting van een kinderdagverblijf.

Dit wordt nog eens versterkt doordat het kind niet te maken krijgt met meerdere begeleiders, maar met één gastouder waarmee al snel een vertrouwensband ontstaat. Daarnaast kan het kind nog steeds spelen met andere leeftijdsgenoten in de gastouderopvang, waardoor het kind zich ook op sociaal vlak verder ontwikkelt.

Kleinschalige gastouderopvang in Hengelo: voordelen voor de ouder

De kleinschalige gastouderopvang in Hengelo van Gastouderbureau Snoesje biedt niet alleen veel voordelen voor het kind, maar ook voor ouders. Niet onbelangrijk is het financiële aspect, want wij hanteren zeer concurrerende tarieven. Onze gastouders hebben een adviestarief van € 4,60 tot € 5,00 per kind / per uur, terwijl ons gastouderbureau tarief op circa € 1,00 per kind / per uur ligt.

Ondanks deze lage prijzen, kunt u rekenen op kinderopvang van de hoogste kwaliteit. Alle gastouders bij ons gastouderbureau doorlopen strikte selectieprocedures en voldoen aan alle wettelijke regelgeving. Ook is het merendeel van onze gastouders in Hengelo opgeleid in VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie), iets waar uw kind in de praktijk veel profijt van zal hebben.

Minstens net zo belangrijk als prijs en kwaliteit zijn elementen als flexibiliteit en dagelijks gemak. Onze gastouders houden waar mogelijk rekening met uw persoonlijke wensen. Flexibele werktijden en wisselende werkdagen zijn in de meeste gevallen dan ook geen probleem. Zo weet u zeker dat uw kind ook in drukke tijden goed opgevangen wordt.

Onze opvanglocaties in Hengelo zijn zeer veelzijdig en bieden voor ieder wat wils. U heeft niet alleen de keuze uit locaties in het centrum van Hengelo, maar kunt ook terecht bij gastouders die in een minder stadse omgeving wonen. Zo vindt u altijd wel een opvanglocatie bij u in de buurt en kunt u de gastouderopvang exact afstemmen op uw persoonlijke wensen en behoeften.