Training 'de Jongens vs de Meisjes'

DATUM: 1 maart 2018

Jongens worden door ouders en opvoeders vaak als ‘lastig’ bestempeld. In werkelijkheid zijn ze dat niet, maar zitten ze simpelweg anders in elkaar dan meisjes. Voor kinderopvangprofessionals zoals gastouders is het van belang om deze biologische en culturele verschillen tussen jongens en meisjes beter te begrijpen. Naar aanleiding hiervan kunnen aangesloten gastouders bij Gastouderbureau Snoesje binnenkort de training ‘de Jongens vs de Meisjes’ volgen.

Biologische factoren beïnvloeden gedrag

Werk jij als gastouder regelmatig met jongens? Dan is het goed om te weten dat hun gedrag mede voortkomt uit de manier waarop ze biologisch in elkaar zitten. Biologische factoren spelen niet alleen een grote rol in het gedrag van kinderen, maar in ieder van ons. Wel is het zo dat volwassenen naarmate de jaren vorderen, steeds beter leren met bepaalde eigenschappen om te gaan.

Voor kinderen is dit lastiger en met name jongens hebben nog wel eens moeite zich te schikken in bepaalde situaties. In de workshop ‘de Jongens vs de Meisjes’ wordt aandacht geschonken aan deze thematiek en leren de deelnemers over de biologische elementen die doorgaans een groot stempel drukken op jongensgedrag in de gastouderopvang.

Hersenontwikkeling en hormonale verschillen

Of je nu een eigen gastouderopvang hebt of als gastouder oppast in het huis van de vraagouders, deze training biedt grote meerwaarde als je met kinderen en in het bijzonder jongens werkt. Specifiek wordt in de workshop bijvoorbeeld ingegaan op het verschil in hersenontwikkeling tussen jongens en meisjes, dat verschillen in gedrag verklaart binnen bepaalde leeftijdscategorieën.

Naast hersenontwikkeling, speelt ook een hormonale component een belangrijke rol in gedragsverschillen tussen jongens en meisjes. Hormonen hebben onmiskenbaar een grote invloed op de ontwikkeling van het kind en zijn soms verantwoordelijk voor onvoorspelbaar gedrag of plotselinge veranderingen in de interactie.

Opgeven voor training op 21 maart

De training ‘de Jongens vs de Meisjes’ besteedt aandacht aan alle belangrijke oorzaken voor verschillen in gedrag tussen jongens en meisjes. Het is een onmisbare workshop voor wie meer wil weten over de ontwikkeling van kinderen en de specifieke verschillen hierin. Deelname aan deze training staat open voor bij ons aangesloten gastouders en tijdige opgave is vereist.

De workshop ‘de Jongens vs de Meisjes’ vindt plaats op woensdag 21 maart van 19:30 tot 22:00 bij Gastouderbureau Snoesje. Neem voor meer informatie contact met ons op. Bel naar 053-5726115 of stuur ons een mailtje op info@gastouderbureausnoesje.nl.