Training ‘Persoonlijke effectiviteit’

DATUM: 11 april 2019

Voor een gastouder is niets zo leuk als werken met kinderen. Toch is het een taak die een hoop verwachtingen en werkdruk met zich meebrengt. Als gastouder moet je continu zorgen voor een stabiele omgeving waarin alle kinderen onder jouw hoede veilig, plezierig en educatief verantwoord opgroeien. Ouders, andere opvoeders en keuringsinstanties kijken hierbij over je schouder mee.

Gelukkig is er in de vorm van de Gordonmethode een steun in de rug voor gastouders die de grote verantwoordelijkheid in hun werk op hun schouders voelen drukken. In de training ‘Persoonlijke effectiviteit’ van Gastouderbureau Snoesje krijg je inzicht in de manier waarop je deze methode kunt inzetten om je communicatieve vaardigheden te vergroten en daarmee werkstress te verminderen.

Wat is de Gordonmethode?

De Gordonmethode is een bekende opvoedingsmethodiek waarin een goede communicatie centraal staat. In relaties met kinderen draait het om respect en gelijkwaardigheid, omdat zij net als volwassenen individuen zijn met eigen wensen en ideeën. Als gastouder is het daarom belangrijk:

  • Goed naar kinderen te luisteren voor een beter begrip van hun situatie
  • Duidelijk met kinderen te communiceren zodat zij begrijpen wat je bedoelt
  • Conflicten op te lossen op een manier die de rust in de groep doet toenemen
  • Constructief om te gaan met verschillen in normen en waarden
  • Afspraken te maken waar alle kinderen zich aan houden

Communicatie met ouders

Het toepassen van de Gordonmethode leidt in de gastouderopvang tot meer zelfvertrouwen bij kinderen, een groter wederzijds begrip, een betere sfeer en minder conflicten in de groep. Maar ook in de communicatie met ouders en collega’s biedt de methode grote voordelen.

Essentiële Gordontechnieken zoals actief luisteren, ik-boodschappen en het oplossen van conflicten zijn in uiteenlopende situaties toepasbaar en maken je als professional stressbestendiger en veelzijdiger. Het resultaat is een verbeterde balans tussen zowel de behoeften van jou als gastouder als die van ouders en kinderen.

Leer meer in de training ‘Persoonlijke effectiviteit’

Meer weten over de Gordonmethode? Kom dan ook naar de training ‘Persoonlijke effectiviteit’ die Gastouderbureau Snoesje organiseert. In de training leer je niet alleen het theoretische deel van de methode, maar ga je ook aan de slag met praktijkvoorbeelden en oefeningen. Zo raak je bewust van de onbewuste patronen die plaatsvinden in gesprekken met zowel kinderen als ouders en ontdek je bij jezelf belemmerende patronen en overtuigingen.

In totaal bestaat de cursus uit 4 trainingsdagen van 10:00 – 17:00 (inclusief één uur lunchpauze). Deelname staat open voor alle bij ons aangesloten gastouders en alleen na opgave. De totale tijdsinvestering voor jou als gastouder is circa 28 uur. Neem voor meer informatie contact op via 053-5726115 of mail naar info@gastouderbureausnoesje.nl