Daarom een gastouder

De best passende opvang voor jouw kindje, daar is waar het allemaal om draait. Ouders die gebruik maken van gastouderopvang kiezen bewust voor persoonlijke en kleinschalige opvang. De kleine groepjes en altijd contact met dezelfde gastouder wordt als zeer prettig ervaren. Daarnaast is gastouderopvang een hele betaalbare vorm van kinderopvang. Wij hanteren gunstige tarieven en doordat wij uitsluitend samenwerken met geregistreerde gastouders komen ouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst.

Waarom kiezen voor een “Snoesje” gastouder?

Als gastouderbureau zien wij persoonlijk contact en betrokkenheid als de basis van onze dienstverlening. Geen opvang marktplaats, maar we gaan samen op zoek naar de beste gastouder voor jouw kindje. Als ouder bepaal je ten slotte zelf wie er voor jouw kindje gaat zorgen. Wij werken al jaren samen met geregistreerde en professionele gastouders. Onze gastouders bieden hun gastkinderen een tweede thuis in een veilige en vertrouwde omgeving. Onze bemiddelingsmedewerkers zijn allemaal pedagogisch geschoold en hebben jaren ervaring binnen de kinderopvang. Zo kunnen wij onze gastouders de beste ondersteuning bieden bij hun opvang. Wij kennen onze gastouders allemaal persoonlijk, daardoor kunnen wij ouders de best passende gastouder voorstellen. Aan de hand van jouw wensen maken wij een selectie van een aantal beschikbare gastouders. Het is altijd mogelijk om geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek in te plannen met een bemiddelingsmedewerker uit jouw regio. Ze kan je alles uitleggen over onze werkwijze en de voordelen van gastouderopvang. Een kennismakingsgesprek met één of meerdere gastouders is tevens geheel vrijblijvend.

Onze gastouders

Wettelijk worden de volgende eisen gesteld aan gastouders:

  • MBO opleiding met een pedagogische/zorg achtergrond
  • Certificaat kinder-EHBO
  • Gastouder, huisgenoten en structureel aanwezigen van 18+ dienen over een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) te beschikken
  • Kennis van het pedagogisch beleidsplan
  • Kennis van de meldcode kindermishandeling
  • Jaarlijks uitvoeren van een risico-inventarisatie samen met een bemiddelingsmedewerker.
  • Actief volgen van de ontwikkeling van de gastkinderen en hier adequaat op inspelen
  • Bereidheid tot het volgen van pedagogische bijscholingen

Zo heb je als ouder de zekerheid dat je kind in goede handen is en in een veilige en schone omgeving verblijft. Het verslag van de jaarlijkse risico-inventarisatie is inzichtelijk in jouw ouderportaal.  Lees meer over wat wij doen als gastouderbureau om de kwaliteit te waarborgen.  Wij werken samen met een groot aantal verschillende gastouders in Twente en de Achterhoek. Bekijk deze gastouderopvang locaties voor een gastouder bij jou in de buurt. Bekijk de tarieven van gastouders.


Wij staan graag voor je klaar

Ben je ook enthousiast geworden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Of je kan je direct online inschrijven via onze website, wij nemen z.s.m. contact met je op. Bekijk tevens de veel gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Mag ik kennismaken met meerdere gastouders?

Aan de hand van jouw wensen gaan wij op zoek naar de juiste gastouders. Soms reageren er meerdere gastouders dat zij beschikbaar zijn. Je kunt dan vrijblijvend kennis maken bij deze gastouders om zo de gastouder te kiezen die het beste bij jullie past.

Waarom zou ik kiezen voor een gastouder i.p.v. een Crèche?

Iedere vorm van opvang heeft zijn eigen kenmerken en voor-en nadelen. Het verschil met de reguliere crèche zit hem in een aantal dingen. De groepen bij de gastouders zijn veel kleiner maximaal 5 kinderen, waarvan 2 baby’s i.p.v. 16 kinderen bij de crèche. Je kiest bij gastouderopvang niet alleen de organisatie en locatie, maar ook de persoon die voor je kindje gaat zorgen. Bij een crèche heb je met meerdere leidsters te maken en deze kun je niet zelf kiezen. Er is minder lawaai en meer persoonlijke aandacht bij de gastouders, dit is zeer gunstig voor baby’s en prikkelgevoelige kinderen (wetenschappelijk onderzocht) Kinderen die naar de gastouderopvang gaan zijn minder vaak ziek, dit wordt dan ook geadviseerd door kinderartsen bij prematuur kinderen. Een kinderdagverblijf is altijd geopend continuïteit van de opvang. Een gastouder kan ziek worden en gaat met vakantie, dit heb je bij de crèche niet, omdat hier meerdere leidsters zijn. Wij kunnen wel vervanging verzorgen bij een andere gastouder. Het tarief van de gastouderopvang is vaak gunstiger en je betaalt niet met dagdelen. Kinderen die wat ziekjes zijn kunnen gewoon naar de gastouder toe.

Is een intakegesprek en kennismaking met gastouders vrijblijvend?

Ja, wij berekenen geen kosten voor een kennismakingsgesprek en het kennismaken met gastouders, dit is vrijblijvend en kosteloos.

Waarom werken jullie niet met een opvangmarktplaats?

Sommige gastouderbureaus werken met een opvangmarktplaats, waar alle gastouders zich digitaal in kunnen schrijven. Wij vinden het belangrijk om alle gastouders eerst persoonlijk te screenen voordat ze door ons bemiddeld worden. Ook gaan wij graag samen met ouders op zoek naar de meeste geschikte gastouder. Wij kennen alle gastouders persoonlijk en kunnen a.d.h.v. jouw wensen de beste match maken. Onder het kopje “opvanglocaties” krijg je wel alvast een indruk van onze locaties en stellen de gastouders zich graag je je voor.

Waarom moet ik voor gastouderbureau Snoesje kiezen?

Er zijn veel verschillende gastouderbureaus, met allemaal hun eigen werkwijze en aanpak. Wij zijn een regionaal en persoonlijk gastouderbureau met meer dan 10 jaar ervaring. Onze medewerkers zijn pedagogisch geschoolden hebben veel ervaring binnen de kinderopvang.

Wij kennen onze gastouders persoonlijk en zullen alleen bekende gastouders aan je voorstellen. Wij bieden hulp bij vervanging bij afwezigheid van de huidige gastouder, hulp bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag, vrijblijvend kennismaken met gastouders, pedagogisch geschoolde medewerkers, besteden veel tijd aan de begeleiding van onze gastouders. Wij zijn geen landelijk internetbureau, hanteren geen opvangmarktplaats, werken niet met onbekende gastouders, wij zijn betaalbaar maar geen prijsstunter. Zie hier onze visie.

Verzorgen jullie ook spoed opvang?

Ook als je met spoed op zoek bent naar opvang kunnen wij wat voor je betekenen. Wij zijn uiteraard afhankelijk van beschikbare kind plekken, maar in bijna alle gevallen kunnen wij binnen een paar dagen opvang verzorgen.

Ik zoek een gastouder, wat nu?

Als je op zoek bent naar een gastouder kun je contact met ons opnemen of je direct inschrijven via onze website. Een bemiddelingsmedewerker zal vervolgens contact met je opnemen. We kunnen dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek plannen of alvast voor je informeren welke gastouders beschikbaar zijn, zodat je er eens vrijblijvend kunt gaan kijken.