In verwachting

Gefeliciteerd, je bent in verwachting! Een kindje op komst is een bijzondere periode en betekent dat er veel geregeld moet worden. Je bent op de website van Gastouderbureau Snoesje terecht gekomen en bent dus op zoek naar professionele en kleinschalige kinderopvang voor je kindje. Gastouderbureau Snoesje is al sinds 2006 actief, hierdoor hebben wij veel kennis en ervaring binnen de gastouderopvang. Onze bemiddelingsmedewerkers zijn allemaal pedagogisch geschoold en hebben jaren ervaring binnen de kinderopvang.

Intakegesprek

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek maken wij een profielschets van de gastouder die bij jou past. Dit doen we aan de hand van jouw persoonlijke wensen. Tijdens dit gesprek geven wij tevens uitleg over gastouderopvang en de werkwijze van ons gastouderbureau. Onze bemiddelingsmedewerkster denkt zo veel mogelijk met je mee, om zo de juiste gastouder te vinden. Je bepaalt ten slotte zelf wie er voor jouw kindje gaat zorgen.

Kennismaken en starten

Nadat de bemiddelingsmedewerkster de beschikbare gastouders aan je heeft doorgegeven kun je kennis gaan maken bij één of meerdere gastouders, die voldoen aan jouw wensen. Wanneer je een geschikte gastouder hebt gevonden, worden de overeenkomsten opgemaakt. Er volgt een koppelingsgesprek op de opvanglocatie. Tijdens dit gesprek zullen we de overeenkomsten doornemen en alle afspraken rondom de opvang vastleggen. De opvang kan nu van start gaan. Na enige tijd zullen wij contact opnemen met ouder en gastouder om te informeren of alles naar wens verloopt.

Betaalbare opvang

Natuurlijk speelt ook de prijs van een gastouder een belangrijke rol in je overweging. Bij Gastouderbureau Snoesje vinden we dat gastouderopvang voor iedereen betaalbaar moet blijven. Ondanks onze jarenlange expertise en ons brede aanbod van gediplomeerde gastouders hanteren we gunstige  tarieven.

Iedere gastouder is zelfstandig ondernemer en mag dus haar eigen tarief bepalen. Het totale uurtarief ligt rond de € 6,60 per uur (€ 5,60 gastouder- €1,00 gastouderbureau) Zo ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit kinderopvang tegen een gunstig tarief. Kijk altijd wat je netto betaalt voor de kinderopvang. De meeste ouders krijgen ca. 60-70% vergoed van hun bruto opvangkosten, waardoor het uurtarief vaak uitkomt tussen €1,50-€2,50 per uur.  Dus ben je in verwachting en zoek je een gastouder? Overweeg dan zeker eens de dienstverlening van Gastouderbureau Snoesje.

Heb je vragen? Bekijk de veel gestelde vragen voor een antwoord op je vraag.

Veelgestelde vragen

Mag ik kennismaken met meerdere gastouders?

Aan de hand van jouw wensen gaan wij op zoek naar de juiste gastouders. Soms reageren er meerdere gastouders dat zij beschikbaar zijn. Je kunt dan vrijblijvend kennis maken bij deze gastouders om zo de gastouder te kiezen die het beste bij jullie past.

Waarom zou ik kiezen voor een gastouder i.p.v. een Crèche?

Iedere vorm van opvang heeft zijn eigen kenmerken en voor-en nadelen. Het verschil met de reguliere crèche zit hem in een aantal dingen. De groepen bij de gastouders zijn veel kleiner maximaal 5 kinderen, waarvan 2 baby’s i.p.v. 16 kinderen bij de crèche. Je kiest bij gastouderopvang niet alleen de organisatie en locatie, maar ook de persoon die voor je kindje gaat zorgen. Bij een crèche heb je met meerdere leidsters te maken en deze kun je niet zelf kiezen. Er is minder lawaai en meer persoonlijke aandacht bij de gastouders, dit is zeer gunstig voor baby’s en prikkelgevoelige kinderen (wetenschappelijk onderzocht) Kinderen die naar de gastouderopvang gaan zijn minder vaak ziek, dit wordt dan ook geadviseerd door kinderartsen bij prematuur kinderen. Een kinderdagverblijf is altijd geopend continuïteit van de opvang. Een gastouder kan ziek worden en gaat met vakantie, dit heb je bij de crèche niet, omdat hier meerdere leidsters zijn. Wij kunnen wel vervanging verzorgen bij een andere gastouder. Het tarief van de gastouderopvang is vaak gunstiger en je betaalt niet met dagdelen. Kinderen die wat ziekjes zijn kunnen gewoon naar de gastouder toe.

Is een intakegesprek en kennismaking met gastouders vrijblijvend?

Ja, wij berekenen geen kosten voor een kennismakingsgesprek en het kennismaken met gastouders, dit is vrijblijvend en kosteloos.

Waarom werken jullie niet met een opvangmarktplaats?

Sommige gastouderbureaus werken met een opvangmarktplaats, waar alle gastouders zich digitaal in kunnen schrijven. Wij vinden het belangrijk om alle gastouders eerst persoonlijk te screenen voordat ze door ons bemiddeld worden. Ook gaan wij graag samen met ouders op zoek naar de meeste geschikte gastouder. Wij kennen alle gastouders persoonlijk en kunnen a.d.h.v. jouw wensen de beste match maken. Onder het kopje “opvanglocaties” krijg je wel alvast een indruk van onze locaties en stellen de gastouders zich graag je je voor.

Waarom moet ik voor gastouderbureau Snoesje kiezen?

Er zijn veel verschillende gastouderbureaus, met allemaal hun eigen werkwijze en aanpak. Wij zijn een regionaal en persoonlijk gastouderbureau met meer dan 10 jaar ervaring. Onze medewerkers zijn pedagogisch geschoolden hebben veel ervaring binnen de kinderopvang.

Wij kennen onze gastouders persoonlijk en zullen alleen bekende gastouders aan je voorstellen. Wij bieden hulp bij vervanging bij afwezigheid van de huidige gastouder, hulp bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag, vrijblijvend kennismaken met gastouders, pedagogisch geschoolde medewerkers, besteden veel tijd aan de begeleiding van onze gastouders. Wij zijn geen landelijk internetbureau, hanteren geen opvangmarktplaats, werken niet met onbekende gastouders, wij zijn betaalbaar maar geen prijsstunter. Zie hier onze visie.

Verzorgen jullie ook spoed opvang?

Ook als je met spoed op zoek bent naar opvang kunnen wij wat voor je betekenen. Wij zijn uiteraard afhankelijk van beschikbare kind plekken, maar in bijna alle gevallen kunnen wij binnen een paar dagen opvang verzorgen.

Ik zoek een gastouder, wat nu?

Als je op zoek bent naar een gastouder kun je contact met ons opnemen of je direct inschrijven via onze website. Een bemiddelingsmedewerker zal vervolgens contact met je opnemen. We kunnen dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek plannen of alvast voor je informeren welke gastouders beschikbaar zijn, zodat je er eens vrijblijvend kunt gaan kijken.