Samen opvoeden

“Je hebt een dorp nodig om een kind op te voeden”

 Ieder kind is anders en soms kom je als opvoeder dingen tegen waar je je misschien even geen raad mee weet en waar je vragen over hebt. Gelukkig hoeven we de opvoeding niet alleen te doen. We kunnen veel overleggen met onze omgeving.

Hulp van Snoesje

Je kunt als ouder of gastouder altijd een beroep doen op de medewerkers van ons gastouderbureau. Al onze medewerkers hebben een pedagogische opleiding en zullen met je meedenken en oplossingen aandragen. Wij werken voor deze begeleiding o.a. met de werkwijze van Triple P. Meer informatie hierover kun je vinden op de website van Triple P.

Expertisecentrum Jonge Kind

Soms heeft een kind meer zorg nodig, bijvoorbeeld in de omgang met andere kinderen of bij zijn/haar ontwikkeling. Gastouderbureau Snoesje werkt samen met het expertisecentrum Jonge kind van Plein Midden Twente. Met toestemming van de ouders kunnen wij hier advies inwinnen van bijvoorbeeld de jeugd gezondheidsverpleegkundige, orthopedagogen en maatschappelijk werksters. De ouders geven hierbij altijd aan welke wensen zij hebben bij de begeleiding.

Waarom hulp inschakelen?

  • Optimale ondersteuning bij de begeleiding van het kind
  • Optimaal stimuleren van de ontwikkeling van het kind
  • Hulp bij eenvoudige en complexe opvoedvragen
  • Sfeer in huis en bij de opvoeding verbetert
  • Het gedrag van een kind beter leren begrijpen
  • Druk op opvoeders wordt minder

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bekijk de veel gestelde vragen voor een antwoord op je vraag.

Veelgestelde vragen

Mag een gastouder aan huis ook licht huishoudelijk werk doen en/of koken?

Ja, dat mag. Het verrichten van huishoudelijke taken gaat allemaal in overleg met de gastouder voor aanvang van de opvang.

Als mijn kindje ziek is kan ik dan wel gebruik maken van de opvang?

Een kindje kan gewoon naar de opvang bij ziekte, dit is ook een van de voordelen van gastouderopvang. Dit uiteraard mits er geen sprake is van hoge koorts, veelvuldig overgeven, diarree en het kindje verder een alerte en vrolijke indruk maakt. De gastouder zal samen met de ouder een inschatting maken.

Moet ik mijn gastouder doorbetalen als zij ziek is of op vakantie gaat?

Als de gastouder geen opvang kan bieden door bijvoorbeeld ziekte of vakantie hoef je de gastouder niet door te betalen. Ook de erkende feestdagen hoef je niet door te betalen.

Wat gebeurt er als mijn gastouder ziek is of op vakantie gaat?

Als een gastouder langdurig ziek is of vakantie heeft kunnen wij in bijna alle gevallen een vervangende gastouder zoeken. Wij horen dit graag zo snel mogelijk.

Welke dagen en tijden kan ik gebruik maken van de opvang?

De reguliere opvangtijden zijn tussen 7:15 uur-18:00 uur. Wij kunnen 24/7 opvang verzorgen. Niet alle gastouders zijn beschikbaar in het weekend of de avond, maar wij kijken graag naar de beschikbare plekken.

Kan mijn kind met een zorgvraag ook naar een gastouder?

Wanneer je kind een zorgvraag heeft denken wij graag met je mee. Onze gastouders zijn allemaal gediplomeerd en wij bieden hen trainingen aan over o.a. autisme en hoog sensitiviteit. Wij zijn aangesloten bij het Expertisecentrum Jonge Kind van Plein Midden Twente en kunnen hier altijd terecht met vragen omtrent ontwikkeling, opvoeding en ondersteuning.

Ik heb een geschikte gastouder gevonden, wat nu?

Als je een geschikte gastouder hebt gevonden zullen wij de overeenkomsten opmaken en ter beoordeling naar jou en de gastouder mailen. Vervolgens plannen we een afspraak bij de gastouder in de opvang voor het koppelingsgesprek. Tijdens dit gesprek worden de overeenkomsten getekend en leggen we alle afspraken omtrent jullie kind(eren) vast.

Mag ik kennismaken met meerdere gastouders?

Aan de hand van jouw wensen gaan wij op zoek naar de juiste gastouders. Soms reageren er meerdere gastouders dat zij beschikbaar zijn. Je kunt dan vrijblijvend kennis maken bij deze gastouders om zo de gastouder te kiezen die het beste bij jullie past.