Peuteropvang Enschede

Zoekt u een peuteropvang in Enschede waar professionaliteit en kleinschaligheid voorop staat? Wij bieden diverse plekken aan bij ervaren gastouders. Onze gastouders zijn echt persoonlijk betrokken bij uw kind en u kunt zelf kiezen welke gastouder het beste bij u en uw kind past.

Neem nu contact met ons op

Professionele gastouders met de juiste diploma’s

Wij vinden het belangrijk dat onze gastouders over de juiste diploma’s beschikken en dat ze hun kennis blijven verbreden. Daarom bieden we onze gastouders de mogelijkheid om het Vroeg- en Voorschoolse Educatie (VVE) programma te volgen. Het doel van deze training is om de professionaliteit van onze gastouders te vergroten ten aanzien van de ontwikkeling van de peuters.

De training

De training duurt vijf dagen en hierin leren onze gastouders het volgende:

  • Ontwikkelingskansen in kinderen herkennen, benutten en stimuleren
  • Pedagogische kwaliteiten verbeteren
  • Interactievaardigheden verbeteren
  • Eigen ontwikkelingskansen ontdekken
  • Zelfbewustzijn als professioneel gastouder ontdekken

Wanneer onze gastouders dit programma “Kansen in Kinderen” van Kiki hebben afgerond, dan mogen zij zichzelf erkende VVE gastouders noemen.

Kenmerken van een geschikte gastouder

Bij het selecteren van onze gastouders is het belangrijk om te kijken naar de persoonlijkheid van de gastouder. Zo is het uiteraard van belang dat ze graag met kinderen omgaat. Ook letten wij op zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid van de gastouder. Hiernaast dient de gastouder in staat te zijn veiligheid, rust en regelmaat te bieden. Voor een kind is het namelijk erg prettig als hij of zij continuïteit en stabiliteit ervaart. Tot slot dient de gastouder uw kind te kunnen stimuleren om zichzelf te ontwikkelen. Wat u verder zelf nog belangrijk vindt kunt u altijd doorgeven aan onze bemiddelingsmedewerker. Op basis daarvan selecteren wij namelijk de gastouder die het meest geschikt is voor u.

Kies voor een gastouder als peuteropvang in Enschede

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een gastouder als peuteropvang in Enschede? Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze. Neem daarvoor gerust contact met ons op en maak een vrijblijvende afspraak.