Contact

Rekenmodule

Klik hier om de rekenmodule te openen.

Informatie

Wetenschappelijk onderzoek

Kinderen die door gastouders worden opgevangen zijn meer ontspannen en hebben meer plezier en zelfvertrouwen.

Dat concludeert Mw. Groeneveld in haar onderzoek, waarop ze op 4 november 2010 promoveerde aan de Universiteit Leiden. (Hele onderzoek zie downloads)

Samen opvoeden

Ieder kind is anders en soms kom je als opvoeder dingen tegen waar je je misschien even geen raad mee weet en waar je vragen over hebt. Gelukkig hoeven we de opvoeding niet alleen te doen. We kunnen overleggen met mede-opvoeders, zoals vrienden, kennissen en familie. Ook het consultatiebureau kan u op weg helpen en ondersteunen bij de opvoeding.

U kunt als ouder of gastouder altijd een beroep doen op de medewerkers van ons gastouderbureau. Al onze medewerkers hebben een pedagogische opleding en zullen met u meedenken en oplossingen aandragen. Gastouderbureau Snoesje werkt voor deze begeleiding met de werkwijze van Triple P. Meer informatie hierover kun u vinden op www.triplep-nederland.nl.

Soms is er meer zorg nodig. Gastouderbureau Snoesje neemt deel aan het Zorg en Adviesteam Haaksbergen. Op verzoek van de ouders kunnen wij hier advies vragen van bijvoorbeeld de jeugd gezondheidsverpleegkundige, pedagogen en maatschappelijk werksters. De ouders geven hierbij altijd aan welke wensen zij hebben bij de begeleiding.

Door hulp in te schakelen kan er hulp worden geboden bij de begeleiding van het kind. Indien het kind in aanleg een probleem heeft in zijn ontwikkeling kan door het tijdig inschakelen van hulp de ontwikkeling optimaal gestimuleerd worden. De sfeer bij de opvoeding en de druk op de opvoeders kunnen hierdoor aanzienlijk verbeterd worden.

Hebben wij uw interesse voor gastouderopvang gewekt? Neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt zich ook direct online inschrijven via onze website, wij nemen dan vervolgens contact met u op.