GORDON: Persoonlijke effectiviteit

Werken met kinderen geeft veel plezier, maar ook een grote werkdruk en veel verantwoordelijkheid. Bovendien stellen ouders steeds hogere eisen. Pedagogisch werkers en docenten hebben als belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat de aan hen toevertrouwde kinderen evenwichtig opgroeien. En dat valt niet altijd mee!

De trainer voor de cursus is: Ron Baars (Kiki Training & Coaching).

Gordonmethode

De Gordonmethode biedt een steuntje in de rug. In deze methode staat het in stand houden van gelijkwaardige, plezierige relaties centraal. Kinderen ontwikkelen zo zelfvertrouwen en worden zelfstandiger. Conflicten worden anders opgelost, waardoor de rust in een groep toeneemt.

Ook in de omgang met ouders en collega’s komen de communicatieve vaardigheden uit de Gordonmethode van pas. Dit vergroot het onderlinge vertrouwen. Het resultaat is een betere balans tussen de behoeften van ouders, kinderen, pedagogisch werkers en docenten en een verbeterde werksfeer.

Training

In de training leer je alles over de Gordonmethode en krijg je concrete handvatten zoals actief luisteren, ik-boodschappen, overschakelen en de overleg methode. De training werkt met veel praktijkvoorbeelden en metaforen, op deze manier worden de deelnemers bewust gemaakt van de verschillende onbewuste processen die plaatsvinden in een gesprek. Wat zijn jouw succesvolle en beperkende patronen en overtuigingen? Hoe kun je deze inzetten of veranderen om tot een succesvoller contact te komen?

Na het volgen van de training ontvangt iedere deelnemer een certificaat: ‘GORDON Communicatie Training Persoonlijke en Professionele Effectiviteit’

Locatie en data:

De trainingen worden gegeven op het kantoor van Snoesje aan de Albert Cuyplaan 2-C, te Haaksbergen. De tijdsinvestering van deze training is ongeveer 28 uur, bestaande uit vier dagen training van 10:00 – 17:00 (inclusief één uur lunchpauze). De data van de trainingen zijn:

6 april 2019
11 mei 2019
25 mei 2019
22 juni 2019

Kosten, inschrijving en deelname

Deelname aan deze training staat open voor bij ons aangesloten gastouders en kinderdagverblijven en alleen na opgave. Neem voor meer informatie contact met ons op. De kosten voor de training bedragen € 495,00 – inclusief uitgebreide lunch, cursusmaterialen en certificaten.

Inschrijven voor deze training is helaas niet meer mogelijk.