Systemisch Werken

Je familie is het eerste ‘systeem’ waar je onderdeel van uitmaakt. Hedendaagse problemen – zowel privé als op het werk – vinden vaak hun oorsprong in bewust en onbewust overgenomen ideeën, overtuigingen en waarden. Ook voor kinderen geldt dat psychische problemen, eetstoornissen en lastig of ongewoon gedrag wijzen op een verstoring van de ‘orde’ in het ‘systeem’. Dat wat wij als pedagogisch werkers en gastouders kinderen meegeven is in belangrijke mate afhankelijk van hoe we zelf in het leven staan. Wat wij zelf hebben ervaren. Wat we hebben verwerkt en wat we diep hebben weggestopt, waar we vrede mee hebben en waar we nog steeds mee in strijd zijn. De systemische benadering helpt je verbanden bloot te leggen die aan de problematiek ten grondslag liggen om vervolgens – met respect voor het verleden – je eigen stappen te maken.

De trainers voor deze cursus zijn: Ron en Hester Baars (Kiki Training & Coaching)

Wat leer je?

Tijdens de trainingen leer je:

  • Waarnemen vanuit de 3 wetten in elk ‘systeem’: de principes van ‘binding’, ‘ordening’ en ‘balans’
  • De dynamieken ontdekken in jouw eigen ‘systemen’
  • Een verband te leggen tussen ‘symptomen’ en ‘dynamieken’
  • Jouw eigen ‘systemische intelligentie’ in te zetten en toe te passen in je dagelijkse werk met kinderen!

Locatie en data:

De trainingen worden gegeven op het kantoor van Snoesje aan de Albert Cuyplaan 2-C, te Haaksbergen. De tijdsinvestering van deze training is ongeveer 28 uur, bestaande uit vier dagen training van 10:00 – 16:00 (inclusief één uur lunchpauze) en 4 uur voorbereiding thuis. De data van de trainingen zijn:

7 september 2019
5 oktober 2019
2 november 2019
30 november 2019

Kosten, inschrijving en deelname

Deelname aan deze training staat open voor bij ons aangesloten gastouders en kinderdagverblijven en alleen na opgave. Neem voor meer informatie contact met ons op, of schrijf je hieronder direct in. De kosten voor deze cursus bedragen € 495,00 – inclusief uitgebreide lunch, cursusmaterialen en certificaten.

Inschrijven voor training