Contact

Rekenmodule

Klik hier om de rekenmodule te openen.

Informatie

Wetenschappelijk onderzoek

Kinderen die door gastouders worden opgevangen zijn meer ontspannen en hebben meer plezier en zelfvertrouwen.

Dat concludeert Mw. Groeneveld in haar onderzoek, waarop ze op 4 november 2010 promoveerde aan de Universiteit Leiden. (Hele onderzoek zie downloads)

Inkomsten voor gastouders

Een gastouder bepaald zelf haar uurtarief en werktijden. Gastouderbureau Snoesje hanteert een adviestarief van € 4,80 tot € 5,00 per uur per kind. Afhankelijk van de ervaring van een gastouder, de opvanglocatie en het vraag en aanbod kunt u er voor kiezen met een ander uurtarief te gaan werken.

Voorbeeld 1
  • Anna verzorgt 3 dagen per week kinderopvang voor 3 kinderen. De ouders hebben 10 uur per dag opvang nodig. Ze hanteert een uurtarief van € 4,80 per uur per kind.
  • De verdiensten van Anna zijn € 1.858 bruto per maand (uitgaande van gemiddeld 4,3 weken per maand)

Voorbeeld 2
  • Kim verzorgt voor 4 dagen per week kinderopvang in haar eigen huis. Ze heeft elke dag 5 kinderen in de opvang.
  • De gemiddelde verdiensten van Kim zijn € 3.302 bruto per maand.

 

Een gastouder moet haar inkomsten opgeven aan de belastingdienst. Voldoet u aan een aantal voorwaarden dan kunt u ook als zelfstandig ondernemer aan de slag. Wanneer u een uitkering heeft kunt u zelfs in een aantal gevallen met behoud van uw uitkering uw eigen onderneming in de kinderopvang beginnen. Op die manier kunt u gebruik maken van de vele belastingvoordelen die voor zelfstandig ondernemers gelden. U kunt hierover meer vinden op de site www.janpellegrom.nl, heeft u aanvullende vragen over het ondernemerschap in de kinderopvang neemt u dan gerust contact met ons op.


Let er wel op dat een gastouder:
  • alleen betaald krijgt als ze ook werkt. Vakantie of ziekte van de gastouder worden in principe niet doorbetaald.
  • zelfstandig werkt en dus niet in loondienst is bij het gastouderbureau of de ouders, tenzij de regeling dienstverlening aan huis wordt toegepast.

 

Gastouderbureau Snoesje heeft voor gastouders een aantal regelingen die voor extra financieel voordeel en zekerheid kunnen zorgen. Hebben wij je interesse gewekt? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt je ook direct online inschrijven via onze website, wij nemen dan vervolgens contact met jou op.