Ervaring van gastouder Steffi

Ervaring van gastouder Steffi

Mijn ervaring als gastouder

Hoi, ik ben Steffi, gastouder in Hengelo (Hasseler Es). Mijn opvang is open van maandag t/m donderdag. De kinderen die hier komen spelen hebben de ruimte – zowel letterlijk als figuurlijk – om zich te ontwikkelen. Zij mogen spelen, vallen en weer opstaan. Ik ben er om ze op te vangen als ze te hard vallen en ik ben er om te troosten. Soms geef ik een duwtje in de goede richting en soms ben ik de scheidsrechter. In andere situaties ben ik bakker, dan weer kok of verzorgster. Met enige regelmaat ben ik het klimtoestel en dan weer de knuffelbeer. Het ligt er net aan wat het individuele kind en/of de groep nodig heeft. Ik richt de dag in aan de hand van thema’s. Zo werken we met seizoensgebonden thema’s maar ook met zaken die bij de kinderen spelen. Thema’s die voorbijkomen zijn gerelateerd aan onze beer Kiki. Zo kwamen de volgende onderwerpen aan bod: Kiki gaat op vakantie, Kiki en de zwaailichten, Kiki in de tuin, Kiki viert Sinterklaas en kerst, Kiki in de herfst, Kiki gaat naar school, Koken met Kiki, de lijst is oneindig.

“Rondom de belastingaangifte en het zelfstandig ondernemerschap heb ik veel goede tips en begeleiding gehad. Erg fijn!”Mijn ervaring met Snoesje

Ik ben ingeschreven bij Gastouderbureau Snoesje omdat wij een goede combinatie vormen: ik wil professionaliseren en scholingen volgen, zij bieden interessante scholingen aan en bevorderen het professionaliseren. Zo heb ik al cursussen gevolgd rondom het gedrag van kinderen, werken met baby’s en de KIKI-training (Kiki is onze vriend hier in de opvang). Niet te vergeten de EHBO-cursus. Daarnaast krijg ik goede begeleiding en voorlichting. Als ik vragen heb of ergens tegen aan loop krijg ik snel het goede antwoord en/of komen ze langs voor een persoonlijk gesprek. Rondom de belastingaangifte en het zelfstandig ondernemerschap heb ik veel goede tips en begeleiding gehad. Erg fijn!