Ervaring van gastouder Louise

Ervaring van gastouder Louise

Het starten als gastouder, het opvangen van kinderen aan huis, mijn werk uitoefenen in mijn directe leefomgeving. Het lijkt wel of een droom uit komt. We zijn er, met de inrichting van de minicrèche in geslaagd om voldoende ruimte te hebben voor de kids om binnen en buiten te spelen en toch ook privé nog voldoende ruimte over te hebben. We vonden het belangrijk dat de opvangactiviteiten en ons privé leven met de honden niet door elkaar lopen. Hiervoor hebben we een deel van onze tuin en ons bijgebouw ingericht voor de minicrèche. Het bijgebouw is voorzien van alle voorzieningen om een aangenaam verblijf mogelijk te maken. De kinderopvang heeft een aparte toegang en is voorzien van vloerverwarming.

“Waarom […] gastouderbureau Snoesje? Omdat we nauw contact hebben […] bijna wekelijks. Dat maakt waar ik nu sta mogelijk”.De inrichting en de indeling zegt denk ik iets over mijn aanpak en manier van werken. Mijn ervaring heeft me geleerd dat het goed is dat kinderen met andere kinderen leren spelen en omgaan, echter de ontwikkeling van het kind verschilt per kind en vraagt soms om specifieke aandacht. Als gastouder wil ik de kinderen graag veiligheid, warmte en gezelligheid bieden. De kleinschaligheid waarmee ik nu bezig kan zijn biedt mij de gelegenheid om er echt voor het kind te zijn. Het is juist die meerwaarde die ik graag wil bieden om samen met de ouders te komen tot een fijne opvang, pedagogisch verantwoord met ruimte voor actie en spel en daar waar nodig gerichte aandacht. Ik werk met het thematisch gerichte leerprogramma Kiki. Het werken met kinderen is mijn passie, vandaar dat ik nu voor mezelf begonnen ben. Mijn minicrèche is nu geopend van dinsdag t/m donderdag van 7.00 – 18.00 uur.

De reden waarom ik gekozen heb voor gastouderbureau Snoesje? Omdat we nauw contact hebben, in de richting van mij als gastouder en mede ook naar de ouder. Met vragen staat gastouderbureau altijd klaar, we hebben bijna wekelijks contact. Dat maakt waar ik nu sta mogelijk. Gastouderbureau Snoesje, ik hoop dat wij nog lang met elkaar mogen samen werken. Bedankt al voor de afgelopen jaren!!

Louise Groener
Gastouder van Uk en Puk Minicreche.