Ervaring van gastouder Maureen

Ervaring van gastouder Maureen

Hallo allemaal, mijn naam is Maureen. Ik woon met mijn vriend Sander en onze dochter Jula in Eibergen. In 2012 heb ik de opleiding Pedagogisch Medewerker afgerond. Op mijn toenmalige stageadres heb ik als invalkracht gewerkt. In 2013 ben ik begonnen als gastouder bij de ouders en kinderen thuis. Ik werkte erg flexibel en omdat Sander en ik net samenwoonden wou ik meer vastigheid. We hebben toen besloten om de opvang vanuit huis te starten.

Bij het starten van de opvang kwam nog heel wat kijken omdat we zelf geen kinderen hadden. We hebben een slaapkamer ingericht voor de kinderen zodat ze een eigen plek hebben. Natuurlijk hebben we toen ook veel speelgoed gekocht en moest het huis voldoen aan de eisen van de GGD. In maart 2015 was alles geregeld en kon ik startten. Ik zat al vrij snel vol omdat ik veel reclame had gemaakt door folders te versturen en reclame te maken via Facebook. Daarnaast kreeg ik geregeld aanvragen vanuit Gastouderbureau Snoesje.Als gastouder heb je veel vrijheid en kan je zelf beslissen over de dagindeling waardoor je goed kan inspelen op de wensen van ieder kind. Structuur vind ik erg belangrijk, daarom eten en drinken we op vaste tijden. Vanuit de kinderopvang was ik gewend om met thema’s te werken. Om dit ook als gastouder te kunnen bieden heb ik het VVE-programma ‘Kiki’ gevolgd. Hierdoor kan ik kinderen wat extra’s bieden. Omdat ik het heerlijk vind om met de kinderen buiten te zijn heb ik een bolderkar gekocht. Zo kunnen we met z’n allen naar het dorp en de speeltuin wandelen. We hebben ook een heerlijke tuin waar de kinderen lekker kunnen spelen.

“Ik ben erg tevreden over Gastouderbureau Snoesje omdat vragen altijd welkom zijn en ze altijd hulp bieden waar nodig”.In oktober 2017 is onze dochter Jula geboren. Gastouderbureau Snoesje heeft voor alle kinderen een vervangende gastouder geregeld. Omdat Jula nu ouder begint te worden willen we ook haar de mogelijkheid geven om een eigen plekje te creëren in ons huis. Dit is de reden waarom wij druk aan het verbouwen zijn zodat we de opvang kunnen verhuizen naar onze schuur. Deze ruimte wordt nu van boven tot onder vernieuwd, geïsoleerd en wordt voorzien van alle mogelijkheden om te spelen, leren en te slapen.

Ik ben erg tevreden over Gastouderbureau Snoesje omdat vragen altijd welkom zijn en ze altijd hulp bieden waar nodig.

Liefs,
Maureen