Ervaring van ouders met drie kinderen

Ervaring van ouders met drie kinderen

We maakten altijd gebruik van het kinderdagverblijf, maar toen onze dochter naar school moest werden we toch even aan het denken gezet. We wilden haar liever niet naar de buitenschoolse opvang doen, in verband met de vele prikkels en lange dagen die ze ineens op school zou hebben. Ook beginnen wij ’s ochtends al vroeg met werken en veel kinderdagverblijven en BSO’s bieden zo vroeg nog geen opvang.

Via een vriendin werden we geattendeerd op een gastouder aan huis. Zij was hier erg enthousiast over en bracht ons in contact met Snoesje. Na een leuk intakegesprek en het bespreken van onze wensen kregen we diezelfde week nog drie mogelijke gastouders doorgestuurd. Met hen mochten we contact opnemen om kennis te gaan maken. We hadden met één gastouder zo’n leuke klik dat we direct voor deze gastouder gekozen hebben!


“We wisten niet goed hoe nu verder, maar Snoesje neemt eigenlijk alles over vanaf het moment dat je een gastouder hebt gekozen. Ze vertelden wat ze gingen doen, wat wij als ouders moesten doen en zorgden ervoor dat alles goed geregeld werd”.

Een gastouder aan huis geeft ontzettend veel rust. We hoeven ze niet uit bed te halen en te haasten. De jongste slaapt soms zelfs nog als wij de deur uit gaan. Het geeft een ontzettend fijn gevoel dat de oudste zijn rustmoment kan pakken na schooltijd en dat de kinderen in hun eigen, veilige omgeving zijn. De gastouder stimuleert de ontwikkeling en onderneemt veel activiteiten met ze. Ook zijn wij erg muzikaal en toevallig hebben we een gastouder die samen met onze kinderen ook heel veel met muziek bezig is.

Nu onze kinderen zo klein zijn, zijn wij ontzettend blij met onze gastouder aan huis!

Laura & Bart
Eline, Maud en Jens