Ervaring van gastouder Frederiek

Ervaring van gastouder Frederiek

Hoe ik als gastouder begonnen ben

Mijn gastouderopvang heet Lieselot, genoemd naar mijn twee dochters, Liese en Lotte. Mijn oudste dochter is meervoudig gehandicapt en is in oktober 2014 verhuisd naar een zorginstelling. Voor die tijd heb ik altijd voor haar gezorgd. Toen dit wegviel zocht ik iets wat aansloot bij mijn opleidingen: SPW en doktersassistent. In de krant zag ik een advertentie van Snoesje. Patricia van Snoesje is langs geweest en was erg enthousiast. Zo ben ik in juni 2015 met veel plezier aan mijn gastouderopvang begonnen. Al snel kreeg ik verschillend aanmeldingen voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

“Patricia en Roel en het team van Snoesje zijn erg behulpzaam. Ze staan altijd voor je klaar en zijn erg kundig in wat ze doen. Ik ben erg tevreden over het contact die we regelmatig hebben.”

Mijn ervaring als gastouder

Nu verzorg ik vier dagen in de week deze kinderen wat ik elke dag met veel plezier doe. Wat me erg aantrekt van het werken met kinderen is de ontwikkeling van baby tot kleuter, om dit van zo dichtbij mee te maken geeft mij veel voldoening. Dit ervaar ik evenzo tijdens de verzorging van de kinderen en vanwege hun enthousiasme. De kinderen die bij mij komen kunnen zichzelf zijn en zich thuis voelen. We hebben een vaste dagindeling: rust en regelmaat vind ik erg belangrijk. We zingen liedjes, we wandelen, kijken boekjes, knutselen, e.d. Ook is er mogelijkheid om lekker buiten te spelen. Elk jaar volg ik een kinder-EHBO cursus, zodat ik goed ben voorbereid. Veiligheid is belangrijk.

Patricia en Roel en het team van Snoesje zijn erg behulpzaam. Ze staan altijd voor je klaar en zijn erg kundig in wat ze doen. Ik ben erg tevreden over het contact dat we regelmatig hebben.

Frederiek