Ervaringen met gastouderopvang voor Mick

Ervaringen met gastouderopvang voor Mick

Ervaring met Snoesje

Hallo ouders en gastouders. Ik ben gevraagd om een klein stukje te schrijven over mijn ervaringen met onze gastouder. Ik ben in 2017 met 27 weken zwangerschap bevallen van ons zoontje Mick. Na een paar spannende weken ging het gelukkig al vrij snel goed met hem. Door de artsen werd opvang bij een kinderdagverblijf sterk afgeraden, omdat hij extra gevoelig was voor veel prikkels en ziektes. Wij hebben toen besloten dat ik het eerste half jaar thuis zou blijven om voor Mick te kunnen zorgen. Na een paar maanden wilde wij rustig gaan kijken naar opvang voor Mick. Wij hadden goede verhalen gehoord over gastouders van Gastouderbureau Snoesje via vrienden en familie, dus hebben wij hen benaderd voor de opvang. Ik had zelf erg veel moeite om Mick weg te moeten brengen en de zorg voor hem gedeeltelijk los te moeten laten. Wij hebben na een fijn kennismakingsgesprek bij het gastouderbureau kennis gemaakt met een gastouder die ons werd aangeraden door Lieke van het gastouderbureau.


“Wij hadden goede verhalen gehoord over gastouders van Gastouderbureau Snoesje via vrienden en familie, dus hebben wij hen benaderd voor de opvang.”

Ervaring met de gastouder

Wij hebben toen kennisgemaakt met een iets oudere dame met erg veel ervaring en Lieke had het gevoel dat dit erg goed bij ons zou passen. Al tijdens de eerste kennismaking wisten wij zeker dat Mick hier naar de opvang zou gaan. De warmte en gezelligheid van haar huis voelde voor ons heel goed. Ze had koekjes gebakken met de kinderen en in de gang stonden al netjes foto’s van alle kinderen met daarbij een eigen bakje voor hun spulletjes. Binnen zagen wij veel knutselwerkjes en er was veel speelgoed voor de kinderen aanwezig. We konden aan alles zien dat ze erg veel plezier beleefd aan haar werk. Ze vertelde tijdens de kennismaking dat ze elke maand een ander thema behandeld met de kinderen en dat de kinderen samen met Kiki de beer allemaal avonturen beleven. Ze had hier ook allemaal trainingen voor gevolgd via het gastouderbureau. Ze had toen nog maar één plekje vrij voor een baby, dus wij hebben diezelfde avond nog gebeld om te laten weten dat we Mick graag bij haar wilde brengen. Mick is nu alweer een stoere peuter en gaat nog steeds met enorm veel plezier naar de opvang toe. Ik laat hem ook zonder zorgen achter en weet dat hij een leuke dag heeft bij onze lieve gastouder. In het voorjaar verwachten wij ons tweede kindje en gelukkig is er ook voor hem plek bij de opvang.